Gyászol a zene világa, meghalt a magyar zene kiemelkedő nagysága

80. életévében meghalt Szakcsi Lakatos Béla. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerzőt ma hajnalban érte a halál.

Búcsú a mestertől

Fő művét, A Tudás Fája című egész estés misztériumjátékot még be tudta fejezni. Szakcsi Lakatos Béla 1943. július 8-án született Budapesten.

A zongoraművész halálát Sárik Péter zenésztársa jelentette be a Facebookon.

„Ma hajnalban elhunyt Szakcsi Lakatos Béla. Pótolhatatlan veszteség. A kedvenc magyar jazz-zongoristám volt, nagyon sokat tanultam Tőle, az óráit még anno kazettára vettem fel és ezeket az anyagokat adtam tovább a tanítványaimnak. Jó utat Béla bácsi, köszönet mindenért, őszinte részvétem a családnak”

– írta Sárik Péter.

Legyen könnyű neki a föld!

Friss!

 • Argentína magával vitte Lengyelországot
  Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a lengyel csapat felett a katari világbajnokság szerdai napján, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból.
 • Az Airbus bemutatta a hidrogénüzemű, környezetbarát hajtóművét
  Hidrogénüzemű, üzemanyagcellás, környezetbarát hajtóművet fejleszt az Airbus. Ez a hajtóművi rendszer a tervek szerint megoldaná, hogy 2035-re felszálljon az első nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép.
 • Vonat gázolt halálra egy férfit Vecsésen
  Vonat gázolt halálra egy 45 éves budapesti férfit szerda délután Vecsésen – közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
 • Csillagjegyek a finisben – Ilyen lesz a december, az év vége
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Nyakunkon az újabb év vége, a csillagjegyek megint búcsút intenek egy évnek, ám hogy milyen lesz ez az elköszönés azt most megmutatjuk. Az  év vége nagy horoszkópja. Nyilas Szakmai téren elérkezett az Ön számára a kezdeményezés lehetősége, ha okosan cselekszik, nem engedi, hogy az év végi lazító hangulat hatással legyen
 • Mialatt a diákok a jövőjükért demonstrálnak, Orbán focisulija csapatépít egy luxusszállóban
  Ez (is) egy ilyen nap: mialatt kiderült, hogy több, mint 60-os pénzelvonást javasol az Európai Bizottság Orbán kormánya miatt Magyarországnak, és amikor Pintér belügyminisztériuma 8 tanárt kirúgott, mert demonstrálni merészeltek az oktatás jövőjéért, a Puskás Akadémia közösségi oldalán megjelent a hír: csapatépítő tréningen wellnesseznek a focistasrácok.