Megvert egy ukrán menekültet -Két év nyolc hónapot kapott - Városi Kurír

Sorting by

×

Megvert egy ukrán menekültet -Két év nyolc hónapot kapott

Két év nyolc hónap börtönbűntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki 2022. március 23-án késő este egy tatabányai dohánybolt előtt megvert egy, a háború elől Magyarországra menekült férfit, amiért az ukránul beszélt.

Hirdetés

Szándékosan belekötött a menekültbe

Az elkövető, miután meghallotta, hogy a férfi ukránul beszél egy barátjával telefonon, odalépett hozzá és megkérdezte tőle, hogy ukrán-e. Miután igennel felelt neki, szidalmazni és bántalmazni kezdte. Ezt még akkor sem hagyta abba, amikor a dohányboltban lévők számon kérték, sőt, egy odasiető, az ukrán férfinak segítséget nyújtó vásárlót meg is fenyegetett. Az agyba-főbe vert ukrán férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, jobb oldali arcüregcsontja eltört. A Tatabányai Járásbíróság a támadót közösség tagja elleni erőszakért és testi sértésért ítélte el, ám az ítélet nem jogerős, mivel a férfi és védője fellebezést nyújtott be. (Forrás)

Ez történt

Menekülő huszonéves ukrán férfit a származása miatt verték össze Tatabányán. A fiatalember nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett. A gyanúsítás szerint a férfi március 23-án szerdán este tíz előtt nem sokkal ököllel többször is megütötte a háború elől menekülő fiatalember nemzeti hovatartozása miatt, majd miután a földre esett, megrúgta.

(Ez történt ma eddig!)

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.