Mészáros Lőrinc megosztotta gondolatait sikerről, munkáról, meg amiről csak volt…..

Mészáros Lőrinc mostanság elég szűkszavúra vette a figurát, ezért is számít kuriózumnak, hogy a magáról elnevezett alapítvány egy rendezvényén megszólalt Magyarország 2. leggazdagabb embere. Elmondta gondolatait sikerről, munkáról, bátorságról.

Mészáros, a jótékony

Immár negyedik éve, hogy a Mészáros Alapítvány ösztöndíjjal támogatja a a Váli-völgy fiataljainak felsőfokú tanulmányait. Az elmúlt tanévben összesen 117 millió forintot juttattak 244 hallgatónak. Ez a sorozat idén is folytatódott, és az új ösztöndíjasok ráadásul még meghallgathatták Mészáros Lőrinc gondolatait a munkáról és az életről. Gábor György vallásfilozófus szerint:

“….napjaink Magyarországának fényes üstököseként száguldó legsikeresebb és leggazdagabb üzletembere, a mai magyar zseni, Mészáros Lőrinc beszéde hallható, amelynek stiláris, nyelvi és gondolati megformáltsága alig múlja alul egy hétéves, súlyosan retardált gyermek színvonalát…..”

Döntsön ki-ki maga….

A Pesti Srácok videóriportját a 444 szúrta ki, és szemlézték az elhangzottakat:

Munka, munka, munka….

„Ahhoz, hogy sikeresek legyetek, ahhoz kevés az ösztöndíj. Azért nagyon sokat kell tenni. Elsősorban dolgozni kell mindig, folyamatosan. Munka, munka, munka. Mert a tanulás is munka, nem is kicsi. De a tanulással el tudjátok azt érni, hogy sikeresek legyetek.”

A legnagyobb siker….

„Persze ahhoz még nagyon sok utat meg kell tennetek. És nem lesz egyszerű, azért előre mondom. Lesznek akadályok, lesznek sikertelenségek, lesznek sikerek, kisebb-nagyobb sikerek, de az igazi az, amikor eléritek a legnagyobb sikert az életetekbe. Azt nehéz megfogalmazni, hogy mi a legnagyobb siker az életetekbe, a munkátok, a családotok, ezt nehéz azt hiszem még így eldönteni, ebben a korban. Hiszen még ebben a korban lázadás közepén-végén tartotok. És ugye ha ez a lázadás egyszer megszűnik, akkor egy más irányt vesz az életetek. De ez az élet rendje.”

Korosztályi ellentét….

„Fiatalok mindig újat akarnak, mást akarnak, mint az idősebbek. Mert azt gondolják, hogy ők még frissek, üdék, rugalmasak, és az öregek már elfáradtak. De ez nem azt jelenti, hogy az öregektől nem kell elfogadni tanácsot, vagy nem kell tőlük tanulni. Én nem mondom, hogy minden tanácsot el kell fogadni, hiszen én se fogadtam el minden tanácsot az idősebbektől. Inkább csak meghallgattam őket, bevallom nektek, és ritkán alkalmaztam azt, amit kaptam tőlük.”

“Bátorak legyetek…”

„Mert azt gondolom, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ő mire képes, és mit tud tenni. Valaki egyáltalán a bátortalansága miatt nem tud az életbe sikert elérni. Úgyhogy ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”

…és ami még kell….

„Hát a bátorság mellé néha kell a vakmerőség is. A vakmerőség nem csak a szerelembe kell, kell az életbe is vakmerőség. Tehát vakmerőnek is kell lenni, azt gondolom. Szerencsésnek is kell lenni, illetve hát az nem rossz, ha az embernek van olyan társa, majd az életében vagy összejön egy olyan társ, akivel ezeket az akadályokat közösen tudják venni. Illetve tudnak olyan gyermekeket nevelni, akik szintén esetleg lehetnek olyan sikeresek, mint ők.”

“…sok mindent gondolok…”

„Az életről sok mindent gondolok én jómagam is. Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember. És nem úgy kell megélni, hogy ez egy felsőbbrendűséget okoz az embernek.”(…)„Nem, ugyanolyan polgár vagyok, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, azt gondolom.”

„Az más kérdés, hogy jó érzés, ha az ember sikeres, és jól mennek a dolgai, de azt gondolom, azért ez kevés. Tehát az élet az nem csak erről szól.”

Azt nem említette a fantasztikus sikereket elérő gázszerelő,

hogy az sem árt, ha az ember jó sorra születik egy adott faluban, ahonnan egyszer csak előbújik az ország miniszterelnöke, aki a régi idők emlékére “maga mellé emeli” az embert.

Forrás

lapzsemle

Egy hozzászólás itt: “Mészáros Lőrinc megosztotta gondolatait sikerről, munkáról, meg amiről csak volt…..

  • 2020.08.16 - 15:11
    Közvetlen hivatkozás

    Lőrinc! Majd a halálod napján kiderül mennyire van összhangban az önmagadról alkotott kép
    és a valóság. Lehet hogy kicsit fájdalmas lesz szembesülnöd az igazsággal. Ez vonatkozik a szekta többi tagjára is….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük