Mire büszke Frölich Róbert?

A Dohány utcai zsinagóga rabbija, a honvédség egykori vezetőrabbija Frölich Róbert posztolt egy alighanem példaértékűnek szánt szöveget Ő és Martin Weber találkozásáról, de sajnos mellé ment.

Egy sajátos poszt

Manfred Weber kedden betért a Dohány utcai zsinagógába is, mert fontosnak érezte, hogy demonstratív módon álljon ki a zsidóság mellet itt és világszerte. Nem nagy ügy egy választásra készülő politikustól. Az esetet az teszi jelentőssé, amit erről a látogatásról -közösségi oldalán-  írt az országos főrabbi posztjáról 2018 tavaszán távozott Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga rabbija.

Felhívom figyelmüket a poszt utolsó mondatára:

“Manfred Weberrel négyszemközti beszélgetést folytattunk a Dohányban. A megbeszélés jó hangulatú, baráti légkörben zajlott.
Komolyra fordítva a szót: egy igazi européer, érdeklődő, nyitott politikust ismertem meg benne. És ami a legfontosabb: nem beszéltünk politikáról!”

Az a magyar, legyen az zsidó, cigány, vagy bármi, abban a helyzetben, amiben az ország van, kibírja, hogy ne hozza szóba a politikát, ha egy fontos döntéshozóval beszélget, nos, az felelősségteljes beszéd helyett csak locsog. Ahhoz meg végkép nincs mit hozzáfűzni, hogy még büszke is erre.

Már csak egyetlen kérdésem van: tényleg ez a jó út?

Sajtáj a zsinagógánál

Weber sejtelmesen jelezte, nem úgy sikerült…..

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük