Mocsok bűn a lopás, de ha gyerek az áldozat, még inkább az! - Minősített eset, ha beteg a gyerek! - Városi Kurír

Sorting by

×

Mocsok bűn a lopás, de ha gyerek az áldozat, még inkább az! – Minősített eset, ha beteg a gyerek!

Megtörtént a lehető legocsmányabb dolog, egy beteg gyerek gyógyíttatására gyűjtött pénzt loptak el Szerbiában – adta hírül a Szabad Magyar Szó című helyi orgánum.

Hirdetés

Összefogás egy gyerek gyógyulásáért

Gavrilo kedves gyerek 2020. szeptember 7-én született a szerbiai Kragujevacban. Az első három hónapban szépen fejlődött. Senki sem sejthette, hogy valami baj van, ám a  szülők egy idő után észrevették, hogy Gavrilo abbahagyta a karjai és lábai mozgatását, valamint  nehezére esik a levegővétel is. Sajnos kiderült, hogy ez egy ritka SMA1 neuromuszkuláris betegség. Ez egy rendkívül súlyos és progresszív betegség, amelynek gyakran végzetes kimenetele van. A kór egy génmutáció következménye, és az alapvető életfunkciók, például az emésztés, a nyelés és a légzés  képességének elvesztésében nyilvánul meg.

Gavrilo Đurđević szüleinek,  2,5 millió dollárra van szükségük fiuk külföldi kezeléshez. A gyermek megsegítésére gyűjtött pénz egy részét ismeretlen tettesek ellopták egy kragujeváci kávéházból.

„Egyik barátunk a saját kávézójában tett ki dobozokat, amelybe az odalátogatók önkéntes adományokat tehettek. A kávézót feltörték, elvitték a kasszában található pénzt, valamint a dobozokból az önkéntes adományokat”

– nyilatkozta a fiú anyja az esetről.

 

lopás, gyerek
illusztráció: V.K.

 

A kávézó tulajdonosa elmondta, tolvajok törtek be a kávézójába szombat este csak azért, hogy kivegyék a pénzt a dobozokból.

„Elvihettek volna drága italokat, bármi mást is a kávézóból, de csak a dobozban található pénzt lopták el és azt a kevés dinárt, amit a kasszában találtak. Még mindig nem tudok magamhoz térni, nem hiszem el, hogy egy beteg gyermeknek gyűjtött támogatást valaki képes legyen ellopni”

– mondja a kávézó tulajdonosa.

A zsákmány körülbelül 15.000 dinárt ( nem egészen 50.000-Ft) volt A betörést azonnal jelentették a rendőrségen.

Aki szeretne a gyermeken segíteni a Budi human oldalon teheti meg.

Képünkön: A hat hónapos Gavrilo Đurđević (Fotó: Budi human)

Hasonló betegség, hasonló gyűjtés

lopás, gyerek
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.