Müller Cecília és az Operatív Törzs újabb tündöklése – nesze semmi, fogd meg jól, ezúttal a parlamentben

Határozatképtelenség miatt berekesztette a népjóléti bizottság ülését az MSZP-s Korózs Lajos. A fideszesek és a KDNP-sek az ő “kamuvideójával” indokolták, miért nem vesznek részt az Operatív Törzs tagjainak meghallgatásán- irja az atv.hu-n  Csuhaj Ildikó.

Berekesztve negyedóra után

Mindössze negyedórás volt a parlamenti népjóléti bizottság mai ülése – ami nem is volt határozatképes, így nem tudták megtárgyalni az egyetlen napirendi pontot, az Operatív Törzs tagjainak a meghallgatását a járvány elleni védekezésről.

Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár és Lakatos Tibor dandártábornok megjelentek a tervezett meghallgatáson (ők helyettesítették az eredetileg meghívott Kásler Miklós és Pintér Sándor minisztereket), de az elnöklő Korózs Lajos – miután várt 5 percet a kormánypánypárti képviselőkre, akik ekkor sem érkeztek meg – berekesztette hivatalosan is az ülést.

Arról, hogy a fideszes és KDNP-s képviselők távol maradnak, és Korózs Lajos reakciójáról itt írtunk részletesen.

Szabó Tímea a parlamenti folyosón kérdezte Müller Cecíliát​

Most az ülés berekesztése előtt Korózs Lajos azt mondta: a parlamenti bizottságok arra valók, hogy a képviselők kérdéseket tudjanak feltenni azoknak is, akik a járvány elleni védekezésben vesznek részt. “Nem tudom, mi az, ami megakadályozza a fideszes képviselőket”, hogy eljöjjenek. Itt voltak az ülésteremben délelőtt, szavaztak ma itt a Házban, csupán 20-30 mértert kellene megtenniük a bizottságig az ülésteremtől. Szerinte a részvétellel és kérdések feltételével a választóknak tartoznak – mondta a bizottság MSZP-s elnöke és felolvasta a két levelet, amiben hivatalosan jelezték a kormánypárti képviselők, hogy nem tudnak részt venni ma az ülésen. Az egyikben az is benne volt, hogy november 9-re javasolják összehívni a következő bizottsági ülést.

A határozatképességet nem tudják biztosítani, az ülést be kell rekeszteni – jelentette ki Korózs Lajos, miután Szabó Tímea (Párbeszéd) azt vetette fel, hogy esetleg tudnának kérdezni az ott megjelent tisztifőorvostól, az egészségügyi államtitkártól és a dandártábornoktól.

Szabó Tímea kérdezi Müller Cecíliát

Szabó Tímea így is kérdezett Müller Cecíliától, aki többek között a Párbeszéd tájékoztatása szerint azt mondta:
„A járvány nagyon dinamikus folyamat, minden szakma megteszi a saját javaslatát az operatív törzs részére, és ennek mentén születnek a döntések. Minden szempontot figyelembe véve, széles konszenzus alapján dönt az operatív törzs.”

operatív törzs

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük