Na, ki a király? Naná, hogy Schumacher!

Nico Rosberg volt F1-es világbajnok a -2010 és 2012 között- Mercedesnél töltött két évéről,  és nagy riválisáról Michael Schumacherről is mesélt a Nau.ch felkérésére.

Akár üldözési mánia is lehetne

Rosberg szerint a csapatnál nem szerették őt, és Schumacher hallgatólagos beleegyezésével, sőt kifejezett támogatásával, ott tettek neki keresztbe, ahol csak tudtak. Ezen felül Rosberg kételkedett abban is, hogy egyáltalán érvényesülhet-e honfitársa ellen.

“AZT SEM TUDTAM, HOGY TUDOK LÉPÉST TARTANI VELE – Ő A VALAHA VOLT LEGNAGYOBB.”

A csapat vezetése -Rosenberg szerint- még az ő stratégiáját is Schumaherrel vitatta meg és nem vele, holott, és ez lehetett talán a legmegalázóbb,  ő is ott ült az asztalnál.

Schumacher monacói klozet-háborúja

“CSAK EGY WC VOLT A GARÁZSBAN. ÉS TUDTA, HOGY KINT TOPORGOK, MERT ÚGY KOPOGTAM, MINT ŐRÜL. Ő AZONBAN SZÁNDÉKoSAN TUDOMÁST SE VETT RÓLAM, NÉZTE AZ ÓRÁJÁT, ÉS MÉLYSÉGESEN ELÉGEDETT VOLT, MAJD A RAJT ELŐTT EGY PERCCEL KIJÖTT, ÉS MÉG SAJNÁLKOZVA AZT IS ELJÁTSZOTTA, HOGY NEM TUDOTT A DÖRÖMBÖLÉSEMTŐL.”

A sport, a művészeti élet, a tudomány és a politika területén is több hasonló “viszonyról” tudunk”, amik ugyanúgy nem akadályozták az éles helyzetekben a két fél együttműködését, ahogy a két autóversenyző-óriás esetében sem.

Névjegyek

Nico Erik Rosberg (Wiesbaden, 1985. június 27. –) német-finn kettős állampolgársággal rendelkező autóversenyző, a Formula–1 2016-os (67.) szezonjának világbajnoka.
Nico az 1982-es Formula–1-es világbajnok, Keke Rosberg fia. Édesanyja német és ő maga is német színekben versenyez. Monacóban él és ott is nőtt fel. Finnül szinte egyáltalán nem beszél. A 2014-es Formula–1-es világbajnokságon csapattársa, Lewis Hamilton mögött a 2. helyen végzett, amely eredményét 2015-ben is meg tudta ismételni. 2016-ban Lewis Hamilton előtt végezve a Formula–1 világbajnoka lett,[1] majd öt nap múlva, az FIA bécsi díjátadó gáláján bejelentette visszavonulását.[2] 2018-tól a németországi RTL Formula 1-es közvetítéseinél dolgozik, mint televíziós szakértő,[3]valamint befektetőként van jelen a Formula E-ben.

Apjával, az 1982-es F1-es világbajnok Keke Rosberggel a Hill család után a második olyan apa – fia páros, amelynek mindkét tagja F1-es világbajnoknak mondhatja magát. (Graham Hill 1962-ben és 1968-ban, Damon Hill pedig 1996-ban lett az idény legjobbja.)[4]  (Wikipédia.)

Michael Schumacher (Hürth-Hermülheim, 1969. január 3. –)[1] egykori német autóversenyző, a Formula–1 hétszeres világbajnoka és a sportág eddigi legeredményesebb pilótája.[2] Ő volt a Formula–1 első német világbajnoka, mely nagy szerepet játszott a sportág németországi népszerűsítésében is.[3] Egy 2006-ban, az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által végzett felmérésen a szurkolók a Formula–1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.[4]

Két, a Benetton csapattal nyert világbajnokság után 1996-ban a Ferrarihoz szerződött, ahol 2000 és 2004 között sorozatban öt világbajnoki címet szerzett. Számos rekordot tart: ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, övé a legtöbb versenyben futott leggyorsabb kör, valamint élen áll a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is. A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott. A vezetési stílusa gyakran váltott ki vitákat. Kétszer volt részese a világbajnoki címet eldöntő ütközésnek, melyek közül az 1997-es, Jacques Villeneuve-vel történt ütközése után kizárták az az évi világbajnokságból.[5]

A versenypályán kívül az UNESCO nagykövete és számos humanitárius kezdeményezés résztvevője, valamint a versenyzők biztonságának szószólója volt.[6] Öccse, Ralf Schumacher szintén Formula–1-es pilóta volt.[7] Fia, Mick Schumacher is azóta apja és nagybátyja nyomdokaiba lépett.

2013 végén súlyos síbalesetet szenvedett, ami után fél évig kómában volt, azóta sem nyerte vissza egészségét. (Wikipédia)

Via: IgenDe.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük