KoronavírusKiemelt hírek

Nagyiván háziorvosa minden koronavírusra vonatkozó adatot közzétesz – a példa követőkre vár!

nagyivan-adat-szam

Magyarországon szinte egyedülálló módon a Facebookon tájékoztatja a pontos fertőzöttségi adatokról a falu lakóit egy Szolnok megyei háziorvos. A nagyjából 1200 fős Nagyiván orvosa azt elégelte meg, hogy zűrzavaros az adatok közlése, a hivatalok ugyanis annyira leterheltek, hogy képtelenek utolérni magukat.

“Jelenteni kell az ÁNTSZ-nek, jelenteni kell a mentőnek tesztlevételre. Követni kell, hogy kinek pozitív, kinek negatív a tesztje. Ki került még karanténba, és egy idő után teljes zűrzavar támad”

– nyilatkozta Szalay Viktor, nagyiváni háziorvos.

A Szolnok megyei Nagyiván háziorvosa azt mondta, hogy

amikor az első fertőzött megjelent a faluban, akkor még nem volt szükség összesítésre, de azóta annyian vannak, hogy egy táblázatban gyűjti az adatokat.

<<< Friss hírek! >>>

Azt gondolja, hogy ez a nyilvántartás a Nagyiván lakosainak is érdekes

“Én úgy gondoltam, hogy ezeket a betegek számára elérhetővé kéne tenni, hogy ne találjanak ki, ne misztifikáljanak, hanem a valós számokat a valós adatokat kapják meg”

– nyilatkozta a háziorvos.

Szalay doktor a Facebookon naponta közli a legfrissebb információkat, így a nagyivániak naprakészen tudják, hogy mennyien betegedtek meg, hányan vannak karanténban, vagy éppen kórházban.

A háziorvos azt is mondta, hogy szerinte semmi meglepő nincs abban, hogy közli az adatokat. Ugyan nem az ő dolga lenne, de a hivatalok leterheltek, így nehezen tudnák ezt is megoldani:

“Azért kellett, mert a szerencsétlen ÁNTSZ úgy le van terhelve, hogy nem tudják magukat utolérni. Gondoljon bele, hogyha esetleg ezerszámra – nem tudom, hogy Tiszafüreden vagy környékén mennyi beteg jelent meg – de azaz körüli a létszám, ez a nagyságrend és hogyha száz határozatot kellene hozni minden nap, akkor ez fizikailag kivitelezhetetlen”.

Szalay doktor azt mondta, hogy a rendelő közösségi oldalán továbbra is közölni fogja az adatokat, mert

így elejét tudják venni a valóságtól távol álló hamis hírek keletkezésének.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

lapzsemle

About Author

Szólj hozzá!