Nagyot dobott az Aldi – Tartós, 20%-os vaj-árcsökkentés

Tartósan, 20 százalékkal csökkenti a vaj árát az Aldi. Az árcsökkentés hétfőtől indul, úgyhogy már lehet is a cekkerrel indulni. A nemzetközi tej- és beszerzési piacon az utóbbi napokban kialakult árcsökkenésre reagálva az Aldi Magyarország a mai naptól jelentősen, 20 százalékkal csökkenti kínálatában a legkeresettebb vajak árát, írja a cég sajtóközleménye.

Ez nem akció!

Az alacsonyabb árak a nemzetközi és a magyar forrásból érkező vajak esetében egyaránt érvényesülnek és nem akciós, hanem tartósan alacsony árak lesznek. Az utóbbi napokban jelentős változás ment végbe a nemzetközi tejpiacon. A nagyobb mennyiségben előállított nyerstej miatt egyrészt megnőtt a kínálat, ami a nyerstej árának csökkenéséhez vezetett. Másrészt januárban számos beszállítói szerződés lejárt, írja a közlemény. Az Aldi Magyarország alacsonyabb beszerzési árakat ért el.

A mai naptól jelentősen, 20 százalékkal csökkentette a két legnépszerűbb, nemzetközi beszerzésű, 82 százalékos Desira és Milfina saját márkás vaj árát, így ezek 1199 forint helyett ezentúl 959 forintba kerülnek.

(Forbes)

Nemcsak most

Érdemes lehet a sokat kárhoztatott multiról példát venni!

Vajon mit szól ehhez Magyaroroszág „multiellenes” kormánya, azon belül is Lázár János, a kikereskedelmi multik legnagyobb ellenzője?

Előfordulhat, hogy sok ársapkás tépelődés, rángatózás helyett egyszerűen figyelembe kellene venni a nemzetközi tendenciákat, ahogy tette most a német multi Magyarországon, az amelyik már sikeresen enyhítette a boltjait kínzó tojáshiányt is cseh és lengyel tojással és máris megoldódna a gond.

Persze a

magyar mezőgazdasági viszonyokra mi sem jellemzőbb, mint, hogy ugyan ez a hálózat olcsóbban tudja értékesíteni a messziről érkező mandarint, mint a magyar almát.