Connect with us

Csillagjegyek

Neked mi a mákonyod? – Függőségek és csillagjegyek

Csillagjegyed mondja: ilyen kattant ex vagy, de mégis Te voltál az igazi
Megosztás

Mindenkinek vannak egyéni függőségei, amik nem feltétlenül rosszak, hiszen akár az érvényesülést is segíthetik. Azonban csak egy bizonyos szintig! Még a tanulást, az önfejlesztést, vagy éppen a jószívűséget is túlzásba lehet vinni. Te milyen függőség gyakorlására vagy hajlamos a horoszkópod alapján?

Kos

A te legnagyobb függőséged a hatalom iránti vágyad.

Mindig mindent irányítani, uralni akarsz, legyen szó tárgyakról, vagy éppen emberekről. Mivel ez jó adag elszántsággal és kitartással párosul, az esetek túlnyomó többségében el is éred a céljaidat. Azonban, ha felküzdötted magadat a ranglétra tetejére, hajlamos lehetsz a zsarnokoskodásra is, pontosan azért, mert az önértékelésed alapja függ attól, mennyire tudod befolyásolni a saját sorsodat és mások életét. Bár megvan az esélye annak, hogy a hatalomszeretetedet jóra használod majd, gyakran sok időnek kell eltelnie, hogy rájöjj, ez mennyire fontos szempont.

Bika

A te legnagyobb függőséged a pénz.

Az egész életedet arra teszed fel, hogy pénzt keress, és hódolhass hedonista életszemléletednek. Persze, ahhoz, hogy tényleg élvezd a javakat, nyilván dolgozni is kell, de aligha tudod, hol a határa a munkának. Ha mégis úgy döntesz, hogy kicsit lazítasz, akkor gyakran a spórolós éned kerekedik felül rajtad, és alig-alig engeded meg magadnak, hogy tényleg kiélvezd azt, amiért annyit küzdöttél. Ha nem figyelsz, a komplett életed elmehet úgy, hogy semminek sem tudtál igazán hódolni, vagy éppen ellenkezőleg: a túl nagy luxus mindenedet elvitte.

Ikrek

A te legnagyobb függőséged a beszéd.

Képtelen vagy befogni a szádat, úgy érzed, még valamit mindig hozzá kell tenned a beszélgetésekhez. Akkor is tied az utolsó szó, ha a főnököd éppen eligazít, és nagyon ajánlatos lenne, hogy hallgass. Lehetetlen rád titkot bízni, ha csak egyetlen embernek, de akkor is muszáj elmondanod. Bár sokszor előnyös, hogy nyitott vagy, és gyakran szimpatikus, hogy folyton bájosan fecsegsz, rengeteg esetben hátrányos helyzetbe hoz, hogy tényleg nem tudod, mikor kellene elhallgatni, vagy éppen meg sem szólalni.

VAN MÁSIK!

Rák

A te legnagyobb függőséged a szerelem.

Az életedet szinte kizárólagosan egy dolog mozgatja, ez pedig a szerelem, és vele együtt a család. Mondhatjuk bátran, hogy a legtöbb kapcsolatfüggő a rákok közül kerül ki, egyenesen utáljátok, ha egyedül kell lennetek. Neked is lételemed, hogy párkapcsolatban élj, és talán nem is tudatosan, de minden lépést úgy teszel meg az életedben, hogy minél előbb biztos családi hátteret alakíts ki magadnak. Külső személőnek úgy tűnhet, hihetetlenül önfeláldozó vagy a szerelemért, de sokszor inkább arról van szó, hogy még önmagadról is lemondasz attól tartva, a másik feled elhagy.

Oroszlán

A te legnagyobb függőséged a hiúság.

Szörnyen büszke vagy, és annak érdekében, hogy ez a külső páncél ne sérüljön, hatalmas áldozatokat tudsz hozni. Igaz, elmondhatod magadról, hogy te megőrizted a büszkeségedet, egyenesen állhatsz mások elé – csak sokszor a legkevésbé sem vagy ettől boldog. Inkább összeszorított fogakkal tűrsz minden testi-lelki terhet, de neked ne mondja senki, hogy nem vagy erős. Szomjazod a sikert és a vele járó elismerést, ezek azok, amik igazán boldoggá tesznek, nem pedig az, amit ténylegesen elértél.

Szűz

A te legnagyobb függőséged a maximalizmus.

Nincs nálad maximalistább ember, ami azért nagy szó. Sajnos jó esély van arra is, hogy egyenesen a rabjává válsz annak, hogy körülötted mindig minden a legnagyobb rendben legyen, és ha bárhol is hibát vélsz felfedezni, a végkimerülésig dolgozol rajta. Makulátlan tisztaságra, lexikonszerű rendszerezésre, és állandó túlbiztosításra van szükséged ahhoz, hogy jól érezd magadat. Ellenkező esetben teljesen elveszíted a fejedet, és képes vagy akár alvás nélkül lehúzni a napot csak azért, hogy utolérd magadat.

Mérleg

A te legnagyobb függőséged az egyensúlyozás.

Állandóan arra törekszel, hogy minden harmóniában legyen körülötted, ami bizonyos szintig kifejezetten jó, ám te sokszor függőséggé fejleszted ezt az irányvonalat. Ezzel együtt jár, hogy nagyon érzékenyen reagálsz a változásokra, és azokon a dolgokon is nagyon könnyen kiakadsz, amiken egyáltalán nem kellene. Azt fogod érezni, hogy egy hangos szóváltás már a válás jele, hogy egy iránymutatás a főnöködtől arra utal, hogy mindent rosszul csinálsz. Persze nincs így, de a harmónia-mániád akár idáig is vezethet.

Skorpió

A te legnagyobb függőséged a szenvedélyesség.

Skorpióként a végletek embere vagy, és nagyon szenvedélyesen élsz meg mindent, legyen az jó, vagy éppen rossz dolog. Féltékeny vagy a szerelmedre, a volt szerelmedre és a leendőbeli szerelmedre is. Mindenkiben vetélytársat látsz, és állandóan keresed a hátsó szándékot, mindig azt próbálod kitalálni, mit, miért tesznek az emberek, és mi lesz a következő lépésük. Képtelen vagy valamit nyugodt hangnemben intézni, mert állandóan elragadnak az érzéseid – és nem mindig jó irányba.

Nyilas

A te legnagyobb függőséged a változatosság iránti igényed.

Állandó az igényed arra, hogy valami változzon körülötted, ki nem állhatod, ha mindig minden ugyanúgy történik. Sokszor nem tudod, mi a problémád, hiszen minden rendben van az életedben, de mégis úgy érzed, valami hiányzik. Gyakran hónapok telnek el, mire rájössz, hogy nem kaptál elég impulzust, túlságosan állóvíz lett az (egyébként sokszor irigylésre méltó) életed, és muszáj változtatnod. Gyakran képes vagy nagyot kockáztatni a cél érdekében, és még az sem zavar, ha elbuksz, mert legalább ismét pezseg az életed.

Bak

A te legnagyobb függőséged a munkád.

Nagyon anyagias vagy, ami párosul egy jó adag maximalizmussal, úgyhogy nem csoda, hogy a munkád rabjává válhatsz. Általában sokkal többet vállalsz magadra, mint amit teljesíteni lehet, és folyton úgy érzed, hogy a legjobbak legjobbjának kell lenned. Tombol benned a versenyszellem, meg akarod mutatni, hogy a te biztos helyedet a cégnél senki sem veszélyeztetheti, még meg sem kérdőjelezheti. Ez azonban azzal jár, hogy éjt nappallá téve dolgozol, és bár ez az anyagi biztonságot kétségtelenül meghozza, mást nem igazán.

Vízöntő

A te legnagyobb függőséged a szabadság.

Az egész életedet behálózza a szabadság iránti vágyakozásod. Senkitől és semmitől nem akarsz függeni, ezért gyakran szörnyen alakulnak a párkapcsolataid, ráadásul a munka világában sem igazán találod a helyedet. Bár igényed lenne rá, menekülsz még a saját érzelmeid elől is, pontosan azért, mert semmivel sem akarsz szembenézni, ami igazán mély lenne. Úgy gondolod, egy komoly kapcsolat leláncolna és akadályozna, akárcsak egy olyan munka, ami messze nem mondható kötetlennek.

Halak

A te legnagyobb függőséged az érzelmességed.

Általában jól idomulsz, de csak amíg mindent megkapsz érzelmileg – ez sajnos hosszútávon nem igazán kivitelezhető. Persze, te is megtalálhatod azt, akivel szinte eggyé válhatsz, aki az igazi lelki társad lehet, azonban addig jellemző módon szenvedni fogsz. Két véglet lehet jellemző az életedre: vagy mindenkinek kiadod magadat, és folyton megsértődsz, vagy nagyon bezárkózol, és azért szenvedsz, mert legbelül egészen másra vágysz. Ami biztos, ha túlságosan érzelmes vagy, az a mai világban gyakran inkább hátrányokkal, nem pedig előnyökkel jár.

Forrás

függőség

Szerző