Nincs egység, hát ne is legyen..!

Tart a „parlament” rendkívüli ülése, amelyet egy olyan határozati javaslat ügyében hívtak össze, amely újabb alkalmat ad az ellenzék megbélyegzésére, és megkísérli megzsarolni az EU-t. Az ember azt hihette, erre az arcátlanságra egységesen reagál az ellenzék…

De nem!

Szabó Tímea a hajógyári szigetről beszélt. Ungár Péter ökörségeket hordott össze az EU-ról meg Orbánról is; később erre ráerősített az LMP frakcióvezetője. Arató Gergely a Balatonról szónokolt, szabadstrandokat követelve. Harangozó Tamás az MSZP nevében a benyújtott határozati javaslat kapcsán fontos, értelmes dolgokat mondott, ám bejelentette: az MSZP megszavazza a javaslatot, ha módosító indítványait elfogadják. Azonban nyilvánvaló, hogy a Fidesz erre nem hajlandó – elvárható lett volna módosító javaslat nélküli (hiszen a Fidesz indítványa értelmesen, demokratikusan módosíthatatlan) nyílt, egyértelmű elutasítása a gengszterekhez illő határozati indítványnak. Egyáltalán nem biztos, hogy jelen esetben a szavazástól való távolmaradás a megfelelő válasz.

A Jobbik képviselője meglehetősen ocsmány beszédet tartott Kaleta Gábor ürügyén – nyilván a párt népszerűségének valamelyes növekedésében reménykedve…

A Fidesz indítványa fölkínálta a lehetőséget az egységes ellenzék megjelenítésére – hiszen fő célja, értelme megint az ellenzék hazaárulóvá nyilvánítása, a maga egészében!

A rendkívüli ülésen semmi másról sem lett volna szabad beszélni, csak a tűrhetetlen határozati javaslatról. Arról, hogy elfogadása akár az EU-val való szakítás előkészítése lehet. Arról, hogy olyan következményekkel fenyeget, amelyek mögött nincs meg a Fideszt támogató többség, sőt!

Arról kellett volna beszélni, hogy Kövér és társainak indítványa tagad mindenféle európai értékközösséget. Ki kellett volna állni a kitagadni szándékozott civil szervezetek mellett; ki kellett volna mondani, hogy az ellenzék nem támogatja a 7-es cikkely szerinti eljárás „lezárását”…

De nem

Nincs egység, az ellenzék demokratikusnak mondott részében sem. Hát ne is legyen – úgy tűnik, képtelenek bármiféle alternatíva nyújtására.

Egyszer majd biztosan megjelenik, megformálódik valami hatékony erő azzal a Fidesszel szemben, amely egyébként ma is ordenáré módon válaszolt a napirend előttiekre.

Addig..? Addig rohadunk tovább.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük