Nyakig bűnüldözésben – A KMB-s lánya, bizonyíték az arcon, meg a monori Dodó IV.

Kőbányán majd 80 ezer lakos él. Zömmel, a Gyakorló utcai és az Újhegyi lakótelepen. A kerületben van még Közép-Európa legnagyobb sírkertje, az Új köztemető, valamint két büntetés-végrehajtási intézet, a Hungexpo, egy lóversenypálya, továbbá Magyar­ország legnagyobb bevásárlóközpontja. És a Népliget a hozzávalókkal.

A KMB- s lánya

A Wien szállóban, az egyik szobában rá kellett szólni a lányokra, hogy öltözzenek fel, mert zavarta volna az eljárást, ha továbbra is mezítelenül flangálnak a hatóság jelenlétében. Házkutatás és előállítás. Akkor derült ki, hogy az egyik lány apja kolléga egy vidéki rendőrkapitányságon. Kerületi fogdában mindig kevés női fogoly volt, hirtelen lett kettő. Volt is baja velük, fogdaőröknek és előadóknak egyaránt.

Az akkor még üzletszerű kéjelgés miatt eljárás alá vont lányok egyikének apja, mint említettem kmb – s volt egy vidéki kapitányságon. Mikor megtudta, hogy a lánya nálunk van, kiborult nagyon, még kitagadással is fenyegette gyermekét. A lánya pedig tovább virgonckodott, még a fogdában is. Feljelentette az őröket, hogy zaklatják, ki akarnak kezdeni velük, sőt még az ügy előadóját is bepanaszolta, hogy az meg ígérgetésekkel próbálja vallomástételre bírni.

A lányok nem csak testük áruba bocsájtásából éltek, de közben ki is fosztották áldozataikat. Az üzletszerű kéjelgést később hatályon kívül helyezték. De akkor még büntetni rendelték azt, aki a közösülést, vagy a fajtalanságot üzletszerűen folytatta. az vétséget követett el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, javító-nevelő munkával vagy pénzbüntetéssel volt büntetendő. Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye volt.

Arcon a bizonyíték

Voltak azért humorosabb esetek is. S. J-t rövid időre a BRFK-ról helyezték a kapitányságra a vizsgálat vezetésére átmenetileg. Néha tovább kellett maradnia, munkaidőn túl is, mert akta volt bőven és szorított a határidő. Nem egyszer kellett a földszintre menni az épületben lévő ügyészséghez, kunyerálni a határidők hosszabbítása miatt, akik szakmai, jogi szempontból sokszor segítettek ki bennünket dűlőre jutni valamely ügyben, így volt a már említett S.J-t érintő történetben is.

Egyszer az egyik táncos vendéglőből a késő esti órákban panaszos érkezett az ügyeletre. Pötyögtetős író géppel vették még fel abban az időben a panaszokat és bejelentéseket. Katonafeleség volt a feljelentést tevő, aki előadta, hogy vacsorázni ment barátnőjével a szórakozó helyre, majd ott maradtak még egy ideig. Szomszédok voltak a közeli lakótelepről s mivel férjeiket egy hétre gyakorlatra vezényelték vidékre, ezért úgy gondolták kikapcsolódnak kicsit.

Táncoltak is, majd panaszos megengedte, hogy partnere, a számára rokonszenves fiatalember haza kísérje. Aztán az árkádok alatt, egy félre eső helyen a fiatal férfi fogdosni kezdte, valahonnan előkerült annak barátja is, erőszakoskodtak vele, lefogták, orálisan közösülni akartak vele testén ott voltak a megragadási nyomok, arcán pedig a szexuális indíték már száradt bizonyítékai.

Az említett S. J vizsgálati vezető éppen akkor rohant le az emeletről valami miatt, amikor a földszinti ügyelet előtt sírva helyet foglalt a panaszos katonafeleség. Egyből üdvözölték egymást, puszi jobbról, balról, a sértett arcára is. Mint kiderült a panaszos korábban gépíróként a BRFK-n dolgozott, onnan ismerték egymást. Sokáig húzták azzal S. J-t, hogy lepuszilta a nő arcáról a tárgyi bizonyítékot.

A monori Dodó

Súlyos bűncselekmény elkövetése miatt üldözték a fickót, aki ráadásul le is lépett mielőtt elkaphatták volna, így aztán körözni kellett. Barátnője lakásán várták, miután mentek utána fáradhatatlanul. A barátnő lengén volt öltözve, incselkedő módon viselkedett, nagy önuralom kellett elviselni. Szabadszájúságára is többször figyelmeztetni kellett.

Mondták neki, ha esetleg előkerül a barátja, akkor közölje vele, hogy fontos ügyben kereste őt a „monori Dodó”, és értesítse a kapitányságot, ha előkerül. Figyelmeztették, nem árulhatja el, hogy a rendőrség keresi, mert az a szökésben lévőnek segítségnyújtást jelent és az pedig büntetendő. A barátnő végig hivalkodó módon viselkedett, fürdőköntösben a combjait villogtatva, csak a vállát vonogatta.

Megtettek minden tőlük telhetőt a munkatársak, hogy ha kalandos körülmények között is, de kézre kerítsék „Dodót”, ami végül is eredményre vezetett. Mai napig úgy emlegetik ezt a számukra több ok miatt is emlékezetes ügyet, mint a „monori Dodó” történetét. Részleteket több okból sem lehet elmondani, de volt munkatársaimra szeretettel emlékezve, meg kellett említenem, ha szűken is ezt az esetet- közölte a rendőrtiszt.

Következő részben: Az Újköztemető meg az Újhegyi Rendőrőrs, és a börtön az IMEI-vel.

Előzmény

Nyakig bűnüldözésben – gyufázók az autópiacon, Kuksi és az Aranykezű III.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük