A választásokra készülő kormány karácsony után látta elérkezettnek az időt, hogy a neki kedves területeknek kiszórja az ajándékait.
[mnky_ads id=”3427″]

Természetesen az egyházakat és a határon túliakat a stratégiai ágazat a sport követte.

Ami feltűnő, hogy ebben az esetben az utóbbi két terület kéz a kézben jár. A Portfólio.hu összeállításából kiderült, hogy a kormány egyetlen nap két több, mint 70 milliárd forintot osztott el.

A Kocsis Máté elnökölte Magyar Kézilabda Szövetség két címen összesen 5 milliárdos támogatást kapott 2018-ra, a sportcélú támogatást kiemelt rendezvényekre és a sportág fejlesztésére használhatják föl. Amúgy ez a labdarúgás után ez a sportág, amely lassan belefullad a pénzbe, miközben az eredményesség az elmúlt évtizedben látványosan csökkent. Persze magyarázatban sosincs hiány. Pálinger Katalin: a 15. helyezés nem ad valós képet

Természetesen egy másik fideszes potentát, a Kubatov Gábor vezette Ferencváros is ott van kedvezményezettek között. Két célra összesen 16 milliárd forintot juttat a kormány a Fradinak. Ennek nagyobb része a Népligetben épülő Fradiváros második üteméhez kapcsolódik.

Tízmilliárd forintért épülhet nyolcezer férőhelyes stadion

Egy másik véglet: több mint tízmilliárd forintért épülhet nyolcezer férőhelyes stadion Nyíregyházán úgy, hogy a szabolcsi csapat jelenleg negyedik helyen áll a másodosztályban.
[mnky_ads id=”3427″]
Visszatérve a focihoz, természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség az első számú kedvezményezett, a bontásból viszont kiderült, hogy nyolc részletben, nyolc határon túli labdarúgó-projekt kapott több, mint 8 miliárdot.

Orbán Viktor kulturális nagymagyarország-terve lassan mindenre kiterjed. A magát nemzetinek mondó kormány nem véletlenül visz a Vajdaságba több tízmilliárdot gazdaságélénkítésre, Budapest nem véletlenül tartja rövid pórázon az erdélyi kulturális egyesületeket. A mesterterv szerint a magyar kormány így terjeszti ki hatáskörét a határon túlra.

Forrás: RTL

Futbólia terjeszkedik

Csak a támogatások megoszlását kell térképre vinni és máris tisztán látszik minden. Nézzük csak: Erdélyben természetesen Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy a célpont, míg a Vajdaságban Topolyán építenek újabb határon túli labdarúgó akadémiát. A minap a helyszínen járt a zentai születésű Nikolics Nemanja, aki természetesen üdvözli a fejlesztéseket.

Nikolics Nemanja a TSC vendége volt Topolyán

Igaza van a magyar válogatott játékosnak, már csak az a kérdés, hogy mi a cél. Ugye Nikolics szerb fiú, aki saját erőből verekedte ki magát a Vajdaságból. Magyarországon, majd Lengyelországban, végül az Egyesült Államokban lett gólkirály. Nemanja megtanult magyarul és bekerült a magyar labdarúgó-válogatottba is.

Ha most a topolyai akadémia szeretné megtalálni Nikolics Nemanja utódát, még akár sikerülhet is neki. A nagy kérdés, hogy milyen arányban kerülhetnek be az akadémiára szerb, illetve magyar gyerekek. Ha valóban találnak egy gyöngyszemet, mi lesz vele? Ha magyar, ha szerb majd az MLSZ Magyarországra csábítja és így lesz nagymagyarország válogatottunk vagy éppen fordítva kineveljük a szerb-válogatott utánpótlását.

A TSC elnöke, Palágyi Szabolcs a topolyai csapat mezével ajándékozta meg Nikolicsot

Horvátországban természetesen Mészáros Lőrinc csapata Eszék kapott egymilliárdos támogatást, ami önmagában kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. Jutott támogatás Lendvára, Dunaszerdahelyre, Révkomáromba és Munkácsra is. A Kolozsvári Iskola Alapítvány 40 milliót kapott az erdélyi magyar sport és ifjúsági együttműködés fejlesztésére. Harmincmillió jutotta Szatmárnémeti 10-es számú Általános Iskola rekortán borítású sportpályájára és szintén harmincmillió a farkaslakai sportbázis modernizálására.

Szóval csak a határon túli foci összesen több, mint nyolcmilliárd forintot kapott 2018-ra. Sokak szerint csak a szavazatok kétes megszerzése a cél. Természetesen ezt tagadja a kormánypárt, miközben azt már elárulták, hogy a kormányfő hamarosan levélben buzdítja szavazásra a határon túliakat.
[mnky_ads id=”3806″]

1 hozzászólás

  1. Itthon eddig “csak” 50 ember fagyott meg, az ingyen ételért pedig tömegek álltak sorba. Az egészségügy arra szolgál, hogy szerencse kérdése legyen a túlélés.

    Pedig van pénzünk bőven.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét