Gonosz világban élük, egy téli olimpián a sportnak kéne elsőnek lennie, nem az óvintézkedéseknek, de hát sajnos adott a világpolitikai helyzet, az a mi kedvünkért nem fog megváltozni: a phjongcshangi téli olimpia bizony világverseny, és mint ilyen, a terrorizmus kiemelt célpontja. Gondoskodni kell a biztonságról, ha tetszik, ha nem.

A hatóságok – az Insidethegames szerint – már meg is kezdték a széleskörű vizsgálatokat, melynek következtében tizenhét személyt deportáltak. No, de miféle tizenhetet!

A koreai bevándorlási hivatal azt közölte, a kiutasított személyek öt különböző országból, Közép- és Délkelet-Ázsiából valók.

A szervezet szóvivője elmondta, azokat deportálták, akik valamelyik nemzetközi terroristaszervezet tagjai voltak, vagy legalább ötven ország körözési listáján szerepeltek.

„Nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy külföldi terroristák beléphetnek az országba, akár olimpiai turistaként vagy bérmunkásként valamelyik koreai céghez. Ébernek kell lennünk az olimpia előtt és az alatt is” – mondta a szóvivő.

Dél-Korea nagy erőkkel készül a február 9-én kezdődő téli olimpia biztosítására. Az olimpiai létesítményeket körülbelül ötezer fegyveres fogja őrizni a nap 24 órájában.

Hát, ez bizony nem hatósági túlkapás, hanem józan óvintézkedés: aki akkora gazember, hogy ötven államban is körözik, az bizony inkább ne rontsa ott a levegőt. Ötven államban körözési listára kerülni – nos erre talán még a Senki Alfonz se lenne képes. Pedig őt annyi helyről utasították ki, hogy kizárólag szigorúan titokban tartózkodhat a Föld bolygón, és főleg éjszaka.

Akik meg tagjai a terrorszervezeteknek, azok amúgy is megváltották a jegyüket a Pokolba, jobb is tőlük megszabadulni minél előbb.

Csak üdvözölni lehet a dél-koreai hatóságok bölcs előrelátását: legyen is biztonságos az olimpia, amennyire csak lehet!

Szele Tamás

Sport Mindig

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét