Az Átlátszó kikérte Matolcsyék alapítványainak legújabb szerződéseit, akik erre kirakták ezeket a honlapjukra. Ebből számos érdekesség kiderül, amit persze nem a saját bukszájukból fizetnek, hanem abból a közpénzből, amit mindannyiunktól beszednek.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

Matolcsy talpa alatt nem fütyül a szél…

[mnky_ads id=”10552″]

A legfrissebbek közt mazsolázva rá lehet találni a 16,7 millió forint plusz áfáért csomóz a PADA-nak kézi csomózású gyapjúszőnyeget (egyedi terv alapján) az Art Kelim Kft. Békésszentandrásról. Ez egy februári szerződés, előtte decemberben szerepel szintén tőlük egy 23,4 millió forintos, de ott jelölték, hogy Matolcsy doktori iskolájának „gyártották” és szállították a kézi csomózású szőnyegeket.

Érthető, hogy a temérdek munka közben jót tesz a lábnak, ha kézzel csomózott az a szőnyeg, mégsem jönnek úgy a gondolatok a géppel gyártotton, amin javarészt mindannyian járunk. Na, úgy is nézünk ki!

De van mááááásik!

az is kiderül, hogy némileg kevesebb mint 25 millióért kétszer is felkérték a hírhedt Provitalt némi tanácsadásra. Vagy hogy még korábban Bánfi Tamás, a híresebb közgázos tanár Cenzus Bt.-je mintha mégse csinálta volna végig havi 1,6 millióért Matolcsy iskolájának tananyagának, oktatási folyamatainak és egyebeinek kitalálását. Vagy már lezajlott, ugyanis ott megszűnt szerződést írtak ki.

(Háttér:

Három, erős fideszes kötődésekkel rendelkező cég nyerte meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának 480,4 millió forintos közbeszerzését, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A nyertes cégek keretszerződés alapján szakértői tanácsadással és minőségbiztosítási szolgáltatásokkal segítik majd az Emmi-t a 2014-2020 közötti uniós finanszírozási ciklus EFOP-os támogatásainak ellenőrzésében.A pályázaton három cég indult, három cég nyert konzorciumban:

  • Provital Fejlesztési Tanácsadó Zrt.,
  • Ész-Ker Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.,
  • Csendes Consulting Kft.

A Provitalt  annak tulajdonosa és vezetője Antal Kadosa Adorján, aki az Index gyűjtése szerint tagja Mészáros Lőrinc 11 fős szupercsapatának. Antal Kadosának a Provital mellett van egy másik közbeszerzési tanácsadó cége, az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. Mindemellett benne van a Spéder Zoltán kezéből kicsavart FHB Bank felügyelőbizottságában és a TV2 igazgatóságában. A Provital régi motoros a közbeszerzési tanácsadási piacon, számos vidéki, fideszes vezetésű önkormányzattal szerződött az elmúlt években, de ez a cég írta az FTC-stadion közbeszerzési dokumentációját is.)

Szőnyeg után szobrok

Azt hihetnénk, hogy a szőnyegnél olcsóbb lehet a szobor, a Kontur Kőfaragó ugyanis már tízmillióért megcsinált nekik két mészkőszobrot a Várban lévő Úri utcai palotájukba. De ez egyáltalán nem biztos, hiszen például a Dante Kft. 63,5 millió forintért szállít nekik egy Pallasz Athéné-szobrot a Csónak utcai ingatlanjukba.

A fentiek ízelítőként tálaltuk olvasónk elé, hogy érezzük együtt, milyen kifinomult is a harmadszorra is többséget szerző kormánypárt.

Novák Előd közösségi oldalán háborgott, belengetve, hogy egyszer, ha eljön az ő ideje….

“A Fidesz és bűnszövetsége egyre gátlástalanabbul folytatja. Soraink rendezése után jó volna, ha az ilyen leleplezéseket nem a baloldal végezné, hanem végre élére állnánk az ellenzéki politikának, szorgalmas kutatómunkával keresve a fogást rajtuk. Az önkormányzati választások előtt a településekre kellene fókuszálni, központilag is segítve a helyi korrupciók feltárását, hiszen ahogy korábban Simicska Lajos, úgy – vagy még jobban, polipként – teszi rá kezét mindenre Mészáros Lőrinc, de gátlástalanságukkal előbb-utóbb olyan hibát fognak elkövetni, ami már a Fidesz-hívőknek is sok lesz. Csak találjuk meg ezeknek az oligarcháknak a feltárható bűneit!”

[mnky_ads id=”10553″]

(forrás: index)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét