Orbán magát nyugtatgatja, vagy reményt villant?

Orbán Viktor tőle nem megszokott módon nem ajtóstól ront a facebookba, hanem többféle értelmezést enged legújabb posztjában. Feltehetően a Református Kollégiumban pusztító tűz kapcsán idézett a bibliából, ám az üzenete túlnyúl(hat) mindezen.

“Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr.” (Zsolt 34,20)”

  1. Értelmezhetjük úgy, hogy a kollégisták ( egy szerencsétlenül járt kivételével) megúszták a tűzvészt és az odaveszett értékeik elenyésző dolgok ahhoz képest, hogy megmenekültek.
  2. Jelentheti azt is, hogy magát tartja “igaznak” és nem kell izgulni híveinek, mert minden rendben lesz, jó úton halad és aki ellene van, az jól megszívja.
  3. Aki “megátalkodott ellenzéki”, az vélheti reménysugárnak a bejegyzést.

A Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában szerda este keletkezett tűz, az épületet mintegy 80 embernek kellett elhagynia. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten.

Orbán élőben is bejelentkezett a tűz helyszínéről

és együttérzését fejezte ki. Szerda este fél 9-kor gyulladt ki a kollégium második és harmadik emelete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren.

A budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete leégett, és a tűzesetben életét vesztette egy négygyermekes családapa.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/765685667149584/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük