Orbán van a Tarsolyban

Mert, hogy Tarsoly bennfentes viszonyban volt Orbánnal, az hótziher. Nem is tagadja, hiszen számos eset is ezt bizonyítja. Nem mi szotyiztunk együtt a VIP páholyban, hanem ők, vajon hova köpték a héját? Aki bennfentes kapcsolatot ápol, az bennfentes információkhoz is könnyen hozzájut. 

Bennfentes viszony

Különös, hogy a pávatáncos is csak akkor szólt a jó tanuló arcú, tornából felmentett kinézetű Vargának, hogy vegye fel Tarsollyal a kapcsolatot hivatalból, amikor már körbe trombitált minden érdekeltnek, hogy vegyék ki gyorsan a pénzüket a Quaestorból.

Névrokona, Orbán Gábor államtitkár gyorsan fogadta is a bukott, szotyizó Quaestor vezért, aki közölte, hogy súlyos finanszírozási gondjai vannak, ami miatt nem képes biztosítani az általuk kibocsátott kötvények likviditását. Elhiszed, hogy Orbánnak halvány segédfogalma sem volt arról, hogy 150 milliárd forint értékben, felhatalmazás nélkül, jogosulatlanul bocsátott ki kötvényeket a Quaestor?

Válasz egy levélre, még mielőtt  megérkezett volna

Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy volt képes Orbán előbb válaszolni a Tarsoly levélre, még mielőtt az megérkezett volna. Inkább azt kérdeznénk, tőle vajon tudott-e- arról, hogy Szijjártó, meg Polt is kötődött Tarsolyhoz, vajon miért?

Volt közös üzletük, vagy csupán családi kapcsolataik voltak erősek? Egy kormányfőnek, aki a futball berkeiben is oly otthonosan mozog, tudnia kellett erről is. Meg arról, hogy miért is kellett két hetet várni a Quaestor bukás után arra, hogy előállítsák és őrizetbe vegyék Tarsolyt.

A nyomozókon múlt sok minden. Szakmájuk tisztességét óvták-e, vagy a politikai megfelelési kényszer lett úrrá rajtuk. Meg tudták-e állapítani, hogy mi rejlik a liechtensteini Insula Management Establishment cég mögött, hogy valójában kikkel álltak kapcsolatban, és miért kellett közbenső tulajdonoskén szerepeltetni ezt a céget a Quaestor birodalomban.

Fel tudták- e deríteni, hogy a Veresegyházi Ingatlan Kft-nek mi köze van ehhez az egészhez, és meg tudták-e állapítani, a brit Virgin szigeteken, valamint a Panamában bejegyzett ugyancsak Quaestor cégek tulajdonosi körét és esetleges magyar kapcsolataikat.

Ügyészek és a jogállamiság

Aztán itt van még  a fővárosi főügyész írása a Kúria minapi döntéséről, melyben a Quaestor-ügy kapcsán azt mondták ki, hogy lehet fideszesnek nevezni Polt Péter ügyészségét. Ibolya Tibor szerint ez butaság, hiszti és valótlanság. A véleményével Poltnak benyaló főügyésznek ajánlom becses figyelmébe a friss WJP JOGÁLLAMISÁG INDEXE 2017-2018 kiadványát.

 A The World Justice Project által elvégzett kutatás világszerte 113 országban vizsgálta a jogállamiság helyzetét.  A vizsgálat során nyolc tényezőre fókuszáltak: a kormányzati hatáskörök korlátaira, a korrupció hiányára, a kormányzat átláthatóságára, az alapvető jogokra, rendre és biztonságra, a végrehajtás szabályozottságára, a polgári és büntetőjogi igazságszolgáltatásra.

 A pontozás alapján megszületett ranglistán Magyarország a középmezőnybe került: a maximális 1 pontból hazánk 0,55-öt kapott, ami az 50. helyre volt elegendő. Magyarország nem tagja a legszilárdabb jogállamisággal bíró országok klubjának – állítja egy friss kutatás. A 113 országot vizsgáló felmérés szerint hazánk a középmezőnyben tartózkodik a törvényekhez való ragaszkodás szempontjából.

Ez van még a tarsolyban

Nincsenek illúzióim. Majd kétszáz milliárdnyi kár azokat érte, akik beszopták bő nyállal, magas hozam reményében Orbán csókosának az attól tanult és ellesett ígérgetéses mézesmadzaghúzással operáló szlogeneket. De voltak bugyuta invitálások is a választékban, például: „ kaptunk egy e-mailt a Quaestortól, kötvényünk lejárta előtt nem sokkal, hogy ha legalább 1 millió forint megtakarítást helyezünk el náluk, vagy egy új ügyfelet szerzünk nekik, aki 1 millió forint értékű kötvényt vásárol, akkor ingyen vendégül látnak a mátraházi luxushoteljükben...”

Ez már döfi, mondaná Sadek, a lullai közmunkás haverom, aki ugyebár szerencsés fineszes Zsiga szerint meg tud ám élni havi 47.000-ből.

Szóval kérdés, hogy mi van még a Tarsolyban. Vagy kiderül, vagy nem. A kormánynak most fontosabb dolga van, Európa védelmével, Stop Sorossal és legfőképpen hatalma nyeregben maradásával, semmint ilyen aprósággal foglalkozni. Európa védelme sok mindent kibír, még olyan fikarcnyi ellentmondást is, mely szerint Bakondi a horvát vonatos rendőrök lefegyverzéséről beszélt, Pintér meg közben azt mondta nem volt semmi ilyesmi!

A lényeg, hogy mi lehet még a fideszesek tarsolyában, ami majd vesztüket okozza! Bár ahogy elnézem, nekünk, magyaroknak tűréshatárunk a csillagos ég! Jelenleg! Holnap azonban bármi megtörténhet! Csak szólok, hiszen eredetileg ezt sem én mondtam! Hanem aki tegnap tartotta harcos, ENSZ és Brüsszel ellenes, Sorost támadó, évértékelő hazugság beszédét!

Kapcsolódó

Terhelt a legfőbb ügyész

One thought on “Orbán van a Tarsolyban

 • Tragar szoveg kovetkezik, ovatosan olvasd, ha nem birod!

  Nah, ha nem sikerult 2002-ben megjegyezni, te kreten magyar, akkor ismetles:
  – Ha orbant szopod: megbasz
  – Ha orbanban bizol: megbasz
  – Ha orban haverjaban bizol, orban megbasz
  – Ha szavazo vagy es ostoba szar, orban megbasz
  – Ha orbannak szabotaltad es kemkedtel a nem orbani idokben, mar tudod, hogy orban megbasz

  Ugyhogy oszzefoglalva a sok istenverte ostoba szar keretennek: barmit csinalsz, orban megbasz, mert megteheti, mert egy kalap szar vagy es az is maradsz. Es ez nekem TETSZIK, ha orban kell ahhoz, hogy ti mind megdogoljetek vegre, akkor tolem lehet, amig akar, en csak profitalok az egeszbol 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük