Sorting by

×

Orbánék folytatják az izmozást Ukrajnával – Ha Ukrajna “jön”, Putyin se kutya

Budapest továbbra is blokkolja az Ukrán közeledést a NATO-hoz. Ukrajna kiakadt a Magyarország  kormány cinikus viselkedése miatt. Na és Putyin a téli olimpián?

Újabb   magyar vétó

Magyarország vétója miatt nem vehet részt Ukrajna a NATO Kooperatív Kiber- védelmi Kiválósági Központjának (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence) munkájában, ami jókora felháborodást keltett az ukrán vezetésben, írja a Kárpáthír az ukranews.com portálra hivatkozva.

Az ukrán nemtetszésnek Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára adott hangot. Felháborodva közölte, hogy mindössze egy NATO tagország, amely ráadásul Ukrajna közvetlen szomszédja és állítólag partnere, ellene szavazott annak, hogy Ukrajna részt vehessen a NATO kibervédelmi központjának munkájában. Az USA és Nagy-Britannia is támogatta a múlt év nyarán benyújtott ukrán kérelmet, amelynek elbírálása ugyanúgy működik, mint minden a NATO-n belül. Vagyis valamennyi tagállam beleegyezése szükséges.

Számonkérő hangnemben

„Ám ez az EU-s tagállam, a közvelten szomszédunk ellenünk szavazott, hát partnernek nevezhető az ilyen?”

– méltatlankodott az RNBO titkára.

A portál megjegyzi, hogy a NATO szolidaritásáról biztosította Magyarországot az ukrajnai magyarságot a nyelvtörvény és oktatási törvény miatt ért jogsértés miatt. Ukrajna a magyar követelés nyomására kötelezettséget vállalt a kisebbségi jogok megvédésére, aminek nem tett eleget, ezért Budapest továbbra is blokkolja az Ukrán közeledést a NATO-hoz.

De azért Putyin se kutya

Pénteken hivatalosan is kezdetét vették a XXIV. téli olimpiai játékok Pekingben. Az esemény világszerte izgalommal kísérték végig, amit minden bizonnyal VlagyimirPutyin is jól tudott. Az orosz elnök ugyanis a lehető legjobb pillanatot választotta ki, hogy egyetlen szemrebbenéssel kifejtse véleményét az ukrán olimpiai csapatról.

Putyin annak ellenére vett részt a játékok hivatalos megnyitóján a Madárfészekben, hogy Oroszországot eltiltották a részvételtől doppingolás miatt. Szinte borítékolható volt, hogy az idei téli olimpiát sem kíméli majd a politika.  Amikor az ukrán sportolók vonultak a megnyitón az orosz elnök csukott szemmel alvást színlelt.

(Forrás Blikk)

Kapcsolódó

 

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.