Paranormális: Titanic, vagy Titán?

Beszéljünk a híres-hírhedt Titanicról, melyet gyártói és későbbi  üzembehelyezői elsüllyeszthetetlennek “ígértek”, ám már az első útján hullámsírba juttatta egy jéghegy. Ez közismert. Arról viszont már jóval kevesebben tudnak, hogy a sokak által ismert katasztrófát előre megjósolták.

Könyv és valóság – az egybeesés szomorú diadala

A “jós” nem is akárki volt, hanem az ünnepelt író  Morgan Robertson, aki még könyvet is írt a várható tragédiáról. A műben, melynek Hiábavalóság a címe, egy Titan nevű hajóé a főszerep, amit ugyancsak elsüllyeszthetetlennek tartanak az alkotói, ám kiderül, hogy ez egy tragikus tévedés. A regény érdekességét  -utólag legalábbis- az adja, hogy a benne szereplő

Titan méretei és súlya csaknem megegyezik a Titanic-éval, a két hajó majdnem ugyanazon a napon bukott alá a mélybe, és mindkettő vesztét egy jéghegy okozta. Még egy hasonlóság, hogy a Titan-on utazók nagy része ugyancsak odaveszett, mégpedig azért, mert  azon sem nem volt elegendő mentőcsónak, akárcsak később a valóságos Titanicon, és ne feledkezzünk meg legszembetűnőibb hasonlóságról: a hajók neveiről sem.

Titanic

Spiritiszta a Titanic fedélzetén

A Titanic utasai között volt William T. Stead angol újságíró és spiritiszta, aki nem sokkal korábban ugyancsak írt egy könyvet egy hatalmas óceánjáróról, mely jéghegynek ütközve elsüllyedt és az utasok mentőcsónakhiány miatt vesztek oda. Stead, mint sokan mások a Titanicon lelte halálát, ám mielőtt végzetes útjára indult volna, azt nyilatkozta:

szellemek figyelmeztették őt, hogy ne szálljon fel a hajóra.

Rajta kívül is rengeteg embernek támadt rossz előérzete, közülük sokan nem indultak útnak.

Vajon ez a rengeteg egybeesés tényleg csupán véletlen volna? Vagy az is lehet, hogy a hajóépítők hívták ki maguk ellen a sorsot a dicsekvésükkel?

Mindenesetre furcsa, hogy ennyi megmagyarázhatatlan „véletlen” kötődik ehhez a hajóhoz.

<<FRISS HÍREINK!>>

Hasonló, de katasztrófa nélkül

Titanic

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük