Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

Ha heti naplót akarnék írni a közélet eseményeiről, egyre több visszataszító, bunkó megnyilatkozást kellene elemeznem. Egyszerűbb, ha eleve a taplóságok összeszedésére vállalkozom. Van belőlük elég, és egyre magasabb szintről hangzanak el.

Álljon itt tehát heti napló helyett egy heti tapló-gyűjtemény!

1. Szarvas fideszes polgármestere az év elején egy tapló kiszólásáról maga volt kénytelen elismerni:

“Kutya bunkó voltam”.

A baj az, hogy úgy maradt. A februári esetben egy képviselő kérte meg a testületi ülésen, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz, mert nem hallani, mit mond. Az ízléses és kifinomult válasz:

“Hát ne haragudjon meg, de nem rakom a számba, ez nőnek jobban áll.”

A tapló polgármester úr a héten úgy gondolta, ideje a szélesebb közönséget is megörvendeztetnie sziporkáival. A városi tévében így figyelmeztetett a szükséges távolságtartásra:

“Ha valakinek megvan a tesztje vagy karanténban van, úgy kell kezelni, mint a leprást.”

Istenem, milyen gyöngéd, együttérző alapállás, mennyire jól eshet a betegeknek és hozzátartozóiknak! Hiszen a középkorban a leprásokat akkor is kiközösítették, ha már meggyógyultak. Egy életre a társadalom számkivetettjei lettek, munkájukat, családjukat végleg elvesztették, a kereszténység első századaiban eretneknek, Isten által jogosan büntetetteknek tekintették őket. Egyébként a leprásoknak ú.n. lepracsengőt kellett rázniuk az utcán, hogy mindenki tudja: veszélyes ember közeledik, fusson, ki merre lát. Tudom, tudom, sötét középkor, de tőlük is lehet tanulni. Mi volna, ha polgármester úr nyilvános helyeken egy csengőt akasztana a fülére? Hogy mindenki tudja, veszélyes ember közeledik, ki tudja, kit sért meg legközelebb, fusson, ki merre lát.

Ez volna a taplócsengő. Szerintem tömeggyártásra kellene berendezkedni..

2. A miniszterelnök péntekenként rádiószózatot intéz az ő népéhez és a  rémülten bólogató műsorvezetőhöz.

Ez különösen ilyen vírusos időkben fontos, mindenki vágyik a legfelső szintről jövő megnyugtatásra. Hétvégére föl is szöktek a járványmutatók, de a két dolog között természetesen semmilyen összefüggést nem látok. A kormányfő ezúttal részletesen kifejtette, mi az oka annak, hogy a lengyel vezetők kivételével az egész Unió szembemegy vele, és elítéli a zsarolását. A magyarázat igen összetett és meglehetősen sokrétű: Soros. Meg még Soros .És talán Soros is.

Akik most vitáznak velünk, “azok mind Soros György által korrumpált politikusok.”

Ez taplóságnak hangzik, de ha ő mondja, biztosan igaz. Ezek szerint 25 állam vezetője korrupt. Merkel is, Macron is, sőt két visegrádi szövetségesé, a cseheké és a szlovákoké is, akik szintén elhatárolódtak Orbántól. Hogy nekünk, magyaroknak milyen mázlink van! Miénk szinte az egyetlen tisztakezű vezető! Alig érdemeljük. Azt is leszögezte: a világon Soros György “a legkorruptabb ember”. Hiszek neki.

Annyi korrupt alakot ismer, mint nem sokan. Csak képes rangsorba állítani őket!.

3. Nem lett volna teljes a hétvége, ha a Fidesz frakcióvezetője nem dob rá még egy lapáttal a taplóságokra:

“A baloldali politikusok egy spekuláns piszkos pénzéért bármikor készek arra, hogy elárulják Magyarországot.”

Szegény Orbán és Kocsis azért verítékeznek, hogy összekössék valahogy a jogállamot a gaz migránsokkal.

Tiszta sor: aki a bíróságok függetlenségét, a szabad sajtót, az uniós pénzek elsíbolása ellen fellépő ügyészséget igényli, az egyéb gonoszságokra is képes.

Biztosan migránssimogató is! Nem irigylem őket, nincs könnyű dolguk, mert a vétózni akart javaslatban egy büdös szó sincs migrációról. Pech. De ez nem szegi szárnyát a frakcióvezető fantáziájának: a baloldaliak,

“ne legyen senkinek kétsége, migránsok beengedését ígérték Sorosnak cserébe egy kis támogatásért.”

Lebuktam. Én személy szerint 7-9 migráns (terroristák duplán számítanak) becsempészését vállaltam egy kis Soros apanázsért. És ha én magam 9-et, akkor Gyurcsány legalább 21-et. Ürgebőrben. És végre megvan a magyarázat, miért osztogat a kormány jó pénzért betelepedési engedélyt kétes múltú keleti üzletembereknek. Most kell ledolgozniuk az ösztöndíjakat, amit Sorostól kaptak. A felindult frakcióvezető szerint a brüsszeli elit is migránsdrukker, mindig is ezért támadt minket, de “már a szög is kibújt a zsákból”
Nem tudom, nem fordítva van-e. Orbánék az európai támogatások lenyúlását féltik az ellenőrzéstől, ezért ágálnak a jogállamiság ellen. Továbbra is zsákszámra akarják kihordani a közpénzt, ez határozza meg a látásmódjukat. Vagyis nem a szög bújik ki a zsákból.

Esetükben ez a bizonyos megtölteni vágyott zsák bújik ki a (látó)szögből, ahonnan az Unióra tekintenek.

tapló

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

  • Avatar
    2020.11.23 - 20:13
    Közvetlen hivatkozás

    Ildiko, megint beletalaltal a kozepe a lecsonak! Tudod, a humorral akar olni is lehet! Hegyezhetnel meg rajta egy kicsit – bar lassan igy is eleri celjat a sok jol megirt cikked! Varom a kovetkezo kis szurkapiszkat….:)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük