Varga Judit nem Hófehérke, a miniszterelnök büszkesége, a kormány “beszélő viszonya” – Lendvai Ildikó szemezgetett a hétvégénkből

Az egésznapos rohanás után este van idő végig gondolni, mi is történt a magyar közéletben a hétvégén. Alább Lendvai Ildikó szubjektív válogatása olvasható a tőle megszokott ironikus, ám mindig lényegre törő kommentárral.

Varga Judit és a “törpe minoritás”

Az igazságügyminiszter nyilatkozott a Die Weltnek: az a baj, hogy a Nyugat túl nagy teret ad a magyar ellenzék véleményének, pedig csak egy törpe minoritásról van szó.

Hm. Az a törpe minoritás jelenleg a választók fele, akik az ellenzékre szavaznának.

Kb. ugyanennyien választanák a Fideszt, eszerint ők egy éppen ekkora törpe minoritás. Nahát! Akkor mi két törpe országa vagyunk.

De akárhogy nézem, az interjú tanúsága szerint miniszter asszony nem egy Hófehérke.

Orbán és a magyarok pénze

A miniszterelnök a péntek reggeli rádiós fellépésén büszkén jelentette: megmondta az Unió német vezetésének, hogy “a magyarok pénzét nem lehet elvenni”.

Nem is. Csak neki.

Én t.i. biztos, hogy nem önként adakoztam a kínai vasútépítésre, az atlétikai stadionra, az úszó VB túlárazására, a Mészáros-vagyon hízlalására, a kert végében épült felcsúti focicsodára, a kihasználatlan kisvasútra. A köztévére pláne nem.

Beszélő viszony hiánya…..

Végre egy jó intézkedés. Ingyenes lesz az internethasználat a digitális oktatásban résztvevőknek. Látható a miniszterelnök oldalán, ahogy a videokamerák előtt aláírja a rendeletet. Még a tolla sercegését is hallani.

Ez tényleg jó. Csak hiányzik a másik fele.

Honnan lesz gépe azoknak a nélkülöző családoknak, ahol egy laptop sincs, nemhogy mindegyik gyereknek külön eszköze volna a tanuláshoz? Ott nincs minek elengedni a díját. Inkább arról kell gondoskodni, hogyha mindnyájan egész napra a lakásba szorulnak, ha még a kollégistát is hazaküldik, legalább fűteni és világítani tudjanak. Ők az a 20-25 százalék, akik már tavasszal is teljesen kiestek a digitális oktatásból, és növelték végzetes lemaradásukat. Érdemes volna ezekről a teendőkről megkérdezni azokat, akik köztük dolgoznak. Az Igazgyöngy Alapítványt, Iványiékat és a többieket.

Ja, hogy velük nincs beszélőviszony? Akkor mailen vagy facebookon. Hátha erre is ingyen lesz az internet.

Még egy kis Lendvai?

Lendvai

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük