A magyar ellenzék győzelmi esélyei, avagy már Strasbourg is felébredt!

Amikor Orbán nyert még a normális választójogi törvény alapján 2010-ben, akkor szinte mindjárt jelentősen módosították a jogszabályt. Emlékezetem szerint szocialista, ellenzéki politikusok azonnal a Strasbourgi Bírósághoz fordultak arra hivatkozva, hogy a módosítás a Fidesznek kedvez, ezért sérti az általános és egyenlő választójogot.

Read more

Orbaan uujra sziivat, stop… – Hírünk a nagyvilágban, avagy ezért néznek Rád ferde szemmel, ha külföldre utazol!

Szinte egy időben azzal, hogy a Nézőpont Intézet teljesen elfogulatlan jelentéséből megtudhattuk, hogy „mától Orbán a legtapasztaltabb kormányfő az Európai Tanácsban”, mert „már 4211 napja tagja a testületnek”, Németországban élő adásban derült ki, hogy nem csak ebben „leg” a magyar miniszterelnök.

Read more

Nézőpont: mától Orbán a legtapasztaltabb kormányfő az Európai Tanácsban

Végülis igaza van Orbán Viktornak, hogy fenntartatja és pénzelteti velünk a Nézőpont Intézetet, ami olyan kiválóságokat tudhat vezetőségében, mint Mráz Ágoston, Boros Márk, Georg Spöttle és a többiek, hiszen, ha nem lenne, ki a csoda írná le önszántából, hogy a magyar miniszterelnök dicsősége, hogy 4.211 napja egy testület megtűri tagjai között?

Read more

Mit szólt volna Földi, ha Merkel visszaküld hozzánk mindenkit, akit feléjük tereltünk? – Napi Lendvaiságok

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most csütörtöki gondolatait olvashatják a napi visszásságainkról.

Read more

Schmidt Mária: Merkel „NDK-t csinált Németországból” – a Nyugat -jelentsen ez bármit- “harakiri” üzemmódba kapcsolt

Ha Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója azt állítja, hogy az az érzése, hogy „a Nyugat “harakiri” üzemmódba kapcsolt…”, akkor ez három dolgot jelenthet: meggyőződése, hogy Magyarország öngyilkos úton jár, vagy hazánk nem számít a nyugat részének, esetleg ezt a megrendelést kapta és párthűen teljesít.

Read more

Hogyan lettem szalonna, avagy az Úr szól hozzánk, tévelygő alattvalókhoz

Miután Joszip Broz, azaz Tito, Jugoszlávia teljhatalmú ura 1948-ban ilyen-olyan ügyek miatt összeveszett a nagy Sztalinnal, Magyarországon is kiátkozták a rendes emberek közül, s emlékezetem szerint a „Tito, az imperializmus láncos kutyája“ titulussal illették. A nagypolitikában azonban minden lehetséges, ilyenformán nem volt meglepő, hogy 1956-ban megtörtént a nagy kibékülés, Tito, ámbár nem adta fel országa önálló politikáját, ismét persona grata lett a szocialista táborban, így Magyarországon is.

Read more

Biden a magyar és lengyel demokráciadeficit okán arcon legyintette Merkelt és Marcont

Vita a demokráciadeficit felett. Joe Biden és Angela Merkel először került szembe egymással Biden amerikai elnökké választása óta a müncheni (virtuális) biztonságpolitikai konferencián, amelyen az USA első embere gyengéden bírálta a német kancellár megengedő politikáját a jog uralmára fittyet hányó országokkal szemben.

Read more

Pin It on Pinterest