Mit szólt volna Földi, ha Merkel visszaküld hozzánk mindenkit, akit feléjük tereltünk? – Napi Lendvaiságok

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most csütörtöki gondolatait olvashatják a napi visszásságainkról.

Tudom, ma érdekes hírekre várunk, de nekem egy pár nappal ezelőtti hír sem megy ki a fejemből

Nem ez a NER legszörnyűbb vagy legjelentősebb tette, de az egyik legjellemzőbb. Mert olyan piti, sunyi és bosszúvágyó. Nagyjából olyan, mint amikor Bálint gazda kerületi díszpolgárságát szavazta le a Fidesz.

A SZFE új urai azzal próbáltak elégtételt venni az egyetem lerohanását keményen bíráló Cserhalmi Györgyön, hogy bátran beleharaptak a bokájába.

Hát, ha egyszer csak odáig érnek fel! Nem hívták meg az ünnepségre, ahol az aranydiplomáját kellett volna átadniuk. Utólag azzal magyarázkodtak, hogy

„nem sikerült felvenni vele a kapcsolatot”,

nem tudják a címét. Így még rosszabb. Eszerint a színművészeti egyetem új vezetése nem ismer színészeket, színházakat, kulturális újságírókat. Ezek közül bárki útbaigazíthatta volna őket. De nyilván féltek, hogy a szókimondó Cserhalmi eljön, és kellemetlen dolgokat mond.

Az újabb szánalmas ötletük az, hogy semmi baj, ha valaki jelentkezik a felhívásukra, annak majd utólag kipostázzák az aranydiplomát.

Nem mintha Cserhalmi rá lenne szorulva. Ha van a magyar színészetnek aranykönyve, ő már benne van. Ha már aranyról van szó.

Ha mégis elküldik neki, én a helyében megnézném, nem lopták-e el róla az aranyat. Szokásból.

Földi László, a kormánymédia kedvenc megmondó embere, sűrűn szerepeltetett nermzetbiztonsági szakértő a minap ismét nyilatkozott

A köztévében, tehát a mi pénzünkből. Kifejtette, Merkel többet ártott Németországnak, mint Hitler. Mert befogadott menekülteket -igaz, teszem hozzá, nagy bajba kerültünk volna, ha visszaküld hozzánk mindenkit, akit feléjük tereltünk.

Igaz, ami igaz: Hitlertől ez távol állt. Tőle inkább menekülni kellett. Akiknek nem sikerült, azokat, köztük sokmillió német állampolgárt is, meggyilkolt.

Ez Földi szemében Merkel bűneinél kisebb hiba. Hibácska.

Gratulálok, remek mondat volt. Egyszerre sikerült meggyalázni halottak iszonyű tömegének emlékét, a magyar áldozatokat is, és megsérteni a mai németeket, akik sokszor választották újra ezek szerint Hitlernél rosszabb kancellárjukat.

Igazán szép munka.

Kapcsolódó

 

Mit szólt volna Földi, ha Merkel visszaküld hozzánk mindenkit, akit feléjük tereltünk? - Napi Lendvaiságok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük