A kormányfőt a fagyhalál fenyegeti és mi vele dermedünk! – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most a pénteki nap visszásságaiból szemlézett. Főszerepben Orbán Viktor “dermedései” és a rövidke pápai eszmecseréjének oka….

Amióta reggel a miniszterelnök rádióbeszédét hallottam, nem tudok szabadulni az aggodalomtól

A kormányfőt a fagyhalál fenyegeti. Hamarosan teljesen meg fog dermedni. Egyetlen beszélgetésben két dologról is beszámolt, ami dermesztő hatást gyakorolt rá. És még csak péntek van!

Persze mind a kettő a vérfagylaló Gyurcsánnyal függ össze.

Orbán először azt mondta, “dermesztő pillanat” volt, amikor az őszödi beszéd kiszivárgott. Tudjuk, -Kósa nem is titkolta-, hogy a beszéd már nyár elején a Fidesz kezében volt, csak kivárták a legnagyobb politikai ütésre alkalmas pillanatot, ezért az önkormányzati választás előtt adták tovább a médiának.

Szegény Orbán eszerint két fázisban dermedhetett.

Először, amikor megszerezték a szöveget, másodszor, amikor (eszerint fogvacogva) profi módon kiemelték a leghatásosabb részeket, és a dermedést az országnak is szétterítették. De ez semmi. Most megint rájuk jött egy újabb dermedés. A miniszterelnök ugyanebben a rádiócsevejben azt is “dermesztőnek” nevezte, hogy mindezek után -legalábbis a Fidesz mantrája szerint- most Gyurcsány az ellenzék vezére.
Én mondom, tiszta jégkorszak. Ugyan az is elhangzott, hogy “migrációk és járványok kora” jő, de ha ennyi borzalom nem volna elég, még a hátunkon is futkosni fog a hideg.

Dermedünk. Élen, mint mindig, a miniszterelnök.

Végre magyarázatot kaptunk arra, miért tartott ilyen rövid ideig a pápa magyarországi látogatása

A miniszterelnök azt mondta,

nem hoztak szóba a találkozón olyasmit, amiben vitájuk lehet.

Értem. Miután igen kevés téma van, amiben a pápa egyetért kereszténynek mondott kormányunkkal, ripsz-ropsz végeztek.

Minek üldögéltek volna némán még napokig?

A szereposztás szerint Orbánnak kicsit ellensúlyoznia kell,

amit az unióellenesek megnyerésére szakosodott barátai Kövértől Fricz Tamásig a Huxitről összehordtak. Ezért az uniópárti többséget azzal csillapította le, hogy a rádióban bejelentette:

“az utolsók között leszünk az Unióban”,

ha az mégiscsak kimúlik. Szólni kellene neki, hogy számos dologban már most is az utolsók között vagyunk az Unióban. Pl. a minimálbér összegében, a munkanélküli ellátás időtartamában, a korrupció üldözésében, az életminőség sok mérőszámában.

Bizonyára megnyugtatja, hogy nem kell olyan sokat várnunk ezzel az utolsósággal.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

A kormányfőt a fagyhalál fenyegeti és mi vele dermedünk! - Napi Lendvaiságok....

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.