Az orosz ellenzéki azt kapja büntetésül, amit a magyar kormánypártiak jutalmul - Napi Lendvaiságok..... - Városi Kurír

Sorting by

×

Az orosz ellenzéki azt kapja büntetésül, amit a magyar kormánypártiak jutalmul – Napi Lendvaiságok…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most a pénteki nap visszásságaiból szemlézett.

Hirdetés

Szegény Navalnij panasza….

Navalnij a börtönben azt bírja a legrosszabbul: napi több órán át az állami tévé propagandaműsorait kell néznie. Ha jól meggondolom, az orosz ellenzéki azt kapja büntetésül, amit a magyar kormánypártiak jutalmul.

A gonosz időzőjel esete

Az természetesen előre látható volt, hogy akinek bármilyen, akár nem is ideológiai, csak ízlésbeli fenntartása volt az augusztus 20-i ünnepi felgurulással, az rövid úton hazaárulónak minősíttetik. Az ismert kormánypárti publicista sietve le is leplezte őket:

‘Nyilván igazából azzal volt bajuk, hogy a turult nem szivárványszínűre álmodta meg az alkotója, hogy Szent István nem két fekete előtt térdelt -ráadásul roppant kirekesztő módon egy méretes keresztet is vitt-, és hogy a csodaszarvason nem egy-egy afgán és iraki “menekült” lovagolt gyönyörű népviseletben, arab nyelvű népdalokat énekelve.’

Hát hogyne, persze.

Akinek kritikája van, az meleg, niggercsicska, keresztényellenes és migránssimogató. Kihagytam valamit? Ja igen, magyargyűlölő. Hogy másképp!

A szerző természetesen nem hülye, egyáltalán nem az, csak tetszeni akar a közönségének.

Maga sem hiszi ezeket a badarságokat, kár komolyan vitatkozni vele.

Egyetlen szó miatt idézem. Pontosabban egy írásjel miatt. Az idézőjelről van szó. Idézőjelbe tette a menekült szót, az afgánokkal kapcsolatban.

Azok után, hogy látta a rettenet képeit a kabuli repülőtérről, az életükért futókról, a gép szárnyába, lépcsőjébe kapaszkodókról, a legalább csecsemőjüket menteni akarókról. Szerinte ők nem menekültek. Csak úgy tesznek: “menekültek”.

Különben nem lehetne gyűlölni őket, és oda a migránsozás minden öröme és haszna. Ez az idézőjel gonoszság. A többi- szóra sem érdemes blődli.

Rendben van, ha gurul, hát gurul. Belenyugodtam…

A guruló csodaszarvas még praktikus is, így biztosan könnyebb utolérni, mint Arany Jánosnál. Már ha Hunor és Magyar gyorsabban gurul. De két dolgot még mindig nem értek a felvonulásból.

  • Az egyik, hogy miért viseltek sárga burkát az ősmagyar lányok Navratil Andrea éneke mögött? Baj lehet ebből. Még a végén összekeveri valaki véreinket a muszlim migránsokkal.
  • A másik végképp rejtély. Hogyan kapcsolódott történelmi nagyságunkhoz a vonulást záró Horváth Boldi és a “Kelemen kabátban” együttes nótája, a “Nyári gyerekek a Balatonparton”? .

Odáig rendben van, hogy az este eltöltéséhez adtak hasznos tanácsokat a magyar ifjaknak:

“Ha este parázol a csajoknál, pár ital pici iszi!”,

de azért óvták is őket a “pici iszi” utáni pajzánkodástól:

“Előfordul, hogy az este kicsit meredek,/ Lássam a kezetek!”

De mardos a kétely. Lehet, hogy ez a

“Lássam a kezetek!”

a lopásra hajlamos vezetőinket intette? Szent István is kézlevágással fenyegette a tolvajokat, akkor ez kipipálva, mégiscsak kötődik az ünnepkörhöz. Na de mit kezdjek ezzel?

“Csattanjunk a vízbe stégről,/ Ugorjunk egy seggest,/ Igénytelen fecskédre/ Nem kaphatsz ma egyest.”

Hát most gurulunk vagy ugrunk? Seggest. Burkában vagy fecskében? Meg kell itt kérem, bolondulni.

 

lendvai

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Az orosz ellenzéki azt kapja büntetésül, amit a magyar kormánypártiak jutalmul – Napi Lendvaiságok…..

  • 2021.08.28 - 00:37
    Közvetlen hivatkozás

    Amikor mar legszivesebben sirva fakadnek ennyi baromsag lattan, akkor szerencsere jon Ildiko, es fergeteges humoraval ramutat, hogy ez mar annyira abszurd, annyira nem passzol a valo elethez, hogy inkabb rohogjem ki, mint bosszankodjak vagy szomorkodjak ennyi hulyeseg lattan. Nekem Ildiko mindig az az artatlan gyermek, aki eloszor kimondja, hogy “a kiraly meztelen” – es innentol kezdve siman ki lehet – sot, KI KELL ! – rohogni! Mert a humorral olni lehet – legalabbis a beteg karaktereket,…. Koszi, Ildiko, megint megnevettettel – a sarga burka meg a fecske mindent visz…..:)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.