Hummer-repülő turul kombó – világszám! Magenta turullal és csodaszarvasnak álcázott új harci járművel (NER Hummer) „támad” a kormány

Na kérem szépen. Itt a Szent István ünnepi program. Holnap 10h-tól az Oktogon és a Kodály Körönd között fog parádézni a pink Hummer-repülő turul kombó. Déjá vu érzésem van: 2015. májusában, az első kék „Ha Magyarországra jössz tiszteletben kell tartanod a törvényeinket, nem veheted el s munkát a magyarok elől….” óriásplakátoknál azt hittem, ez valami rossz vicc, ezt senki nem gondolhatja komolyan. De. Csak.

Az augusztus 20-i ünnepségek hagyományosan nagyszabásúak, az idei évben azonban a kormány új magasságok felé tör – derül ki a Balázs Béla-díjas filmproducer, Kovács Gábor péntek reggeli Facebook-posztjából.

„Már számolom az órákat, hogy élőben lássa nemzetünk a magenta turult és gondolom csodaszarvasnak álcázott új harci járművüket (NER HUMMER). ‘Istvánka’ nevében ennyi pénzt még sosem kerestek…”

A kommentekből…

„Édes istenem! Remélem jó drága volt ha már szép nem”

„Jó lenne végre valami kötelező felvonulás, nekem hiányzik a régi május-elseje érzés”

„mennyit agyalhatott a tervező, hogy olyat alkosson, ami sosevoltmég..”

„Ez a színe, vagy csomagolás? Így lehet, hogy nem lehet mutogatni le kell foliázni +18 karika jár neki”

„Komolyan azt hittem, filmforgatásra készíttettétek”

„óóó te szent sz.r… potyognak a könnyeim, ez a látvány felülmúlhatatlan..”

A cucc fokozható!

„Pink Turul, Csillámszarvas, Aranypikkelyes Pista – Szevasztok!” (üzenőfalról) Nemzeti Pride 😃 Aztán, amikor az ember rájön, hogy ezt a rakás szemetet ő fizette, már nincs is kedve annyira nevetni…

Turul-cirkuszt a népnek jeligére….

A program:

„Monumentális felvonuláson kel életre a magyar államalapítás

Augusztus 20-án, Magyarország szimbolikus születésnapján hatalmas installációkkal, hazánk vezető művészeivel, több száz résztvevővel készülő zenés – táncos felvonulást láthatnak az érdeklődők az Andrássy úton. A látványos forgatag megidézi, mi több életre kelti a magyar mondavilág alakjait és nemzeti szimbólumainkat.

A produkció a tervek szerint a legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idézi majd,

guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenítve Magyarország alapításának történetét.

Kik lesznek a felvonulás sztárfellépői?

Köztük van Péter Szabó Szilvia is, akit Illés Gabriella kért fel, hogy vegyen részt az eseményen. Az énekesnő azt mondja, a TulipánTündér Produkció tulajdonosát már régóta ismeri, korábban is voltak közös projektjeik, most viszont picit megijedt az ötlettől, mivel augusztusban tele van a naptára fellépésekkel, augusztus 19-én és 20-án ráadásul két-két koncertje is lesz.

Kettő koncertünk is van aznap, az egyik Győrben, a másik pedig Szlovákiában, a határ mellett, így először nem voltam benne biztos, hogy el tudom vállalni a felkérést, de nagyon szerettem volna, mert ekkora showműsorban nem hogy minden nap, még csak minden évben sem tud szerepelni egy magyar előadó. Aztán átgondoltuk és végül sikerült úgy megszervezni a dolgokat, hogy részt tudok venni a produkcióban

– magyarázta az énekesnő, akit ezt követően a projekt művészeti vezetője, Juronics Tamás avatott be a részletekbe. Péter Szabó Szilvia azt mondja

a produkció zenés, táncos koreográfiái a Kodály köröndre összpontosulnak, így azt javasolja, aki sokat akar látni a felvonulásból, azon a környéken táborozzon le.

Hozzátette:

a díszleteket, amelyek legtöbbje tükörből készült, csodálatosnak tartja, ezeket egyébként vasárnap látta először, amikor a Tököli Reptéren próbáltak. Ezen kívül van egy 60 méteres varrott, magyar zászló is és egy korona, ami akkora, hogy szerinte egy egész zenekar elfér benne.

Elmondta még, hogy:

Én nagyon büszke vagyok a történelmünkre, ami az egész magyarságtudatot áthatja. Azt gondolom, sok szempontból nagyon különleges nép vagyunk, nem véletlen volt ennyi nagyon ügyes és okos magyar feltalálónk a múltban, illetve van a jelenben is. Meg hát ugye régen is volt egy olyan mondás, hogy „a magyarok nyilaitól ments meg uram minket”, a honfoglaláskori magyarság kora valami misztikus erővel hat rám

– mondta az énekesnő. (Index)

A produkciót a Játékkészítő és az Álomutazó produkciót jegyző kreatív-művészcsapat álmodta meg. A felvonulás művészeti vezetője Juronics Tamás, Kossuth-díjas művész, producere Illés Gabriella.

A Szent István Nap alkalmából készülő felvonulás tervezete három önálló egységből áll: A FÖLD, A HAZA és A NEMZET.

  • Elsőként a magyar eredetmondák legendás állatai, pogány korunk hitregés világának eredeti alakjai, a TURUL és a CSODASZARVAS jelennek meg, melyek a sámánok korában a hitet adták a magyaroknak, és hosszú vándorútjukon kísérői, vezetői voltak a népnek az ígért új hazába.
  •  A négy és fél méter magas Turulmadarat és a 16 ember által működtetett Csodaszarvast A HAZA blokkban a 9 méter átmérőjű KORONA követi, és természetesen SZENT ISTVÁN is megjelenik majd a felvonuláson, óriásszobor formájában.
  •  És mi más lehetne az ünnepélyes felvonulás zárójelképe, mint az utolsó egységében megjelenő, 60 méter hosszú, varrott magyar zászló. A programnak augusztus 20-án 10 órától az Andrássy út ad otthont. A látványos menet az Oktogontól indul, a show a Kodály Köröndön éri el csúcspontját, majd egészen a Hősök teréig vonul. A produkciót az MTVA élőben közvetíti.”

A részletes programot ide kattintva olvashatja, akit érdekel.

Kapcsolódó

 

turul

2 thoughts on “Hummer-repülő turul kombó – világszám! Magenta turullal és csodaszarvasnak álcázott új harci járművel (NER Hummer) „támad” a kormány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük