A Volner párt virtigli ellenzéki képződmény, a Kamara pedig a kormánytól tökéletesen független szervezet – Napi Lendvaiságok….. - Városi Kurír

Sorting by

×

A Volner párt virtigli ellenzéki képződmény, a Kamara pedig a kormánytól tökéletesen független szervezet – Napi Lendvaiságok…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most a hétfői nap visszásságaiból szemlézett. Főszerepben Semjén Zsolt, Volner János és a Kereskedelmi és Iparkamara, vagyis Parragh László.

Hirdetés

Semjén Zsolt meséli a pápa és az állami vezetők zártkörű rövid találkozójáról:

elújságolta a pápának, hogy Magyarországon nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké viszont csökkent. A pápa nagyon örült.

Harangozó Tamás az Atv-ben eszünkbe juttatta, amit hosszú képviselői nyomozás után sikerült annak idején megtudnia:

személyesen a kereszténydemokrata Semjén Zsolt terjesztette fel a Lovagrendre a pápát demens vénembernek avagy gazembernek (később argentin migránsnak) tituláló Bayer Zsoltot.

Ki tudja, talán Semjén statisztikai beszámolója során azzal is eldicsekedett a pápának, hogy saját erőfeszítései nyomán a lovagok száma Magyarországon nőtt. Ja, nem. Hiszen Bayer lovagkeresztje után után több, mint százan visszaadták a kitüntetésüket. Jó, akkor nem nőtt, hanem csökkent. Az is hír.

De igaziból csak arra vagyok kíváncsi, Semjén ugyanolyan, vállból-derékból kiinduló, az összes nyakizmot megdolgoztató, látványosan egyetértő fejbólintásokkal és idült mosollyal kísérte-e a pápa mondandóját, mint amilyennel Orbán minden szavát a parlamentben szokta?

Persze nem bólogathatott ugyanakkorákat, ezt nem is várom el tőle. A miniszterelnökhöz különleges áhítat fűzi. De legalább feleakkorákat? Vagy csak minden második szónál?

Karácsony Gergelyék népszavazási kérdéseit a Fudanról és az álláskeresési támogatásról természetesen megtámadták a Kúriánál

Egyrészt ú.n. “magánszemélyek”, ami nem meglepő. “Magánszemélyek” akadályozták meg korábban Nyakó Istvánt is abban, hogy beadja a vasárnapi boltzár megszüntetését célzó népszavazási kezdeményezést.

Ez így, a Kúrián át, mégiscsak finomabb módszer.

De van két szervezet is a kifogásolók között. A Volner párt annyira szeretne kínai elitegyetemet a Diákváros helyébe, hogy megfúrná az erre vonatkozó kérdést. A Kereskedelmi és Iparkamara pedig ellenzi, hogy az EU-ban legrövidebb időtartamban, 3 hónapig járó munkanélküli támogatás idejét hosszabbítsák.

Ebből is látszik, hogy a Volner párt virtigli ellenzéki képződmény, a Kamara pedig a kormánytól tökéletesen független szervezet.

 

A Volner párt virtigli ellenzéki képződmény, a Kamara pedig a kormánytól tökéletesen független szervezet – Napi Lendvaiságok…..
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A Volner párt virtigli ellenzéki képződmény, a Kamara pedig a kormánytól tökéletesen független szervezet – Napi Lendvaiságok…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.