Sorting by

×

Mi a bánatot takarhat a „Volner” mozaikszó? A második fele, a NER világosnak tűnt, de a VOL-nak az istennek sem leltem meg az értelmét!

Hát én most egy hatalmas vallomással tartozom, tekintsenek még oly tájékozatlannak vagy bárminek, aminek akarnak. Amikor ugyanis először pillantottam meg valahol azt, hogy Volner Párt, attól kezdve többször megpiszkálta az agyamat, hogy vajon ez mit jelenthet, hogyan kell feloldani a „Volner” mozaikszót.

Mi a bánatot takarhat ez?

A mozaikszó második fele, a NER világosnak tűnt, de a VOL-nak, nem mintha sokat törtem volna ezen a fejem, az istennek sem leltem meg az értelmét. Naná, hogy eszembe jutott a francia “vol” szó, amely – egyfelől – jelent repülést, másfelől – és ez a lényeg,

minthogy magyar pártról van szó – jelent lopást, rablást, de hagytam az egészet a csudába.

Végül most, a tegnapelőtti gyalázatos parlamenti szavazást követően, miután megírtam a Volner Jánosról szóló előző posztomat (nem ismertem őt, mindeddig fogalmam sem volt, hogy van nékünk egy ilyen nevű honatyánk), egyszeriben feltárulkozott a nagy misztérium:

de hisz ez ő maga, egyenest saját magáról elnevezve, s mindjárt egy egész mozgalomba transzponálva önnön becses nevét, ah, milyen kedves, incselkedő, süsslich, szerény, ámde mégis nyakas, kurucos, egyúttal mentálhigiénés tekintetben is eligazító!

Amúgy a tegnapelőtti szavazás után,

ha már saját neve alatt futó saját pártjának saját parlamenti képviselőjét tisztelhetjük benne, én az ő helyében úgy kirúgtam volna magamat a saját magamról elnevezett pártomból, páros lábbal, önmagamtól lendítve, önmagam seggébe, hogy a lábam se érné a földet. Mi több! Nem is önmagamat rúgtam volna ki, hanem a magamról elnevezett pártot hajítanám ki a bús francba önmagamból.

Továbbá azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással. Fogjanak meg, fogjanak meg…(Megfogják.)

Forrás

Ha valaki lemaradt volna….

Az említett “előző poszt” Volnerre vonatkozó része:

“Én Volner János intellektuális és morális magaslataira úgysem érhetek fel, az egyetemek világában szerzett mély tapasztalataival sem kívánok versenyre kelni, parlamenti szavazatával hozta azt, ami várható, s ami a fideszes nemzetfosztogató rablóbanda számára elvárható volt tőle. Teljesített, rendben is van, nyilvánvalóan meg is lett köszönve néki, ahogy az ilyenkor dukál….”

A kiváltó ok

A kormánypárti kétharmad kedden megszavazta más törvényjavaslatok mellett a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról („kekva”) címet viselő törvényt, valamint zöld utat kapott a parlamenttől 11, eddig állami egyetem alapítványi fenntartásba terelése és több más vagyonkezelő alapítvány létrehozása, illetve az ezeknek történő vagyonjuttatás.

A „kekva”-törvény lehetővé teszi,

hogy a hatálya alatt létrehozott alapítványokba több mint 1000 milliárd forintnyi közvagyont, MOL- és Richter-részvényeket, és 1750 (ezerhétszázötven) ingatlant adjanak át.

Miután a minősített többséghez szükséges 133 szavazat annak ellenére is összejött több alkalommal, hogy a fideszes Bányai Gábor képviselőt továbbra is kórházban ápolják koronavírussal, kiderült, hogy a Fidesszel és a KDNP-vel együtt szavazott

Volner János; a független Fülöp Erik (korábban Mi Hazánk, még korábban Jobbik) és Ritter Imre német nemzetiségi szószóló (korábban fideszes képviselő volt Budaörsön és a Mi Hazánk képviselője). Volner a szavazás után Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amely magyarázatot adhat a döntésére.

„A Volner Párt fel szeretné arra hívni a figyelmet, hogy az alapítványok kapcsán van még tennivaló a pártok háza táján is. Olyan módon támadja az ellenzék a létrejövő közalapítványokat, amely érvek egyébként a pártalapítványokra is helytállóak lennének”

– kezdi mondandóját a politikus. Szerinte ugyanis a pártalapítványokba ugyanúgy közpénz kerül, ugyanúgy nem számolnak el a nyilvánosság előtt a szerződéseikkel és ugyanúgy nem kötelesek közbeszerzéseket lefolytatni, mint ahogy a most létrehozott közalapítványok.

“Néhány pontban reagálok a felsőoktatás alapítványi modellre történő átállása kapcsán:

Azoknak a kezdő ávósivadékoknak mondom, akik most akasztófával, lámpavassal, Dunába lövéssel és börtönnel fenyegetnek: remélem, soha nem kerültök kormányra. Büszkeséggel tölt el, hogy a választási törvény módosítása után ismét én vagyok a balliberális politikusok és a függetlennek hazudott sajtójuk céltáblája. Nekik üzenem: nem baj, hogy gyűlöltök, én sem csíplek túlságosan benneteket. Ez aligha fog megváltozni. Nagyon örülök, hogy a szavazatommal tehettem valamit az ellen a beteg világ ellen, amit egy jövőbeli ballib kormány a felsőoktatásra szabadítana. A kulcsszavak: „érzékenyítés”, „tolerancia”, „love is love”, „pozitív diszkrimináció”. Így legalább nehezebben fog menni.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.