Gyúrunk, vaze...? - Amúgy nem, Ő nem egy műkedvelő "izomagy", hanem Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyúrunk, vaze…? – Amúgy nem, Ő nem egy műkedvelő “izomagy”, hanem Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter

Valamilyen különös indíttatásból a regnáló kormánytagok különös hangsúlyt fektetnek annak kommunikálására, hogy épp testben bujkál az épp lelkük és agyuk, így jelezve, hogy nyugi, kedves állampolgár, mentve a haza. Hogy mi az összefüggés a bicepsz és a jó tárgyalókészség között, az rejtély, ahogy az is, hogy mi közünk van nekünk Szijjártó izzadságszagú edzéseinek dokunemtálásához.

Hirdetés

“…gyorsan aludtunk…”

Szijjártó Péter kedden miután “beindította két városban a gazdaságot“, az űzött majom sebességével elrepült, amiről így számolt be:

“Helsinkibe, ahol a V4-es külügyminiszterek az északi és a balti kollégákkal találkozunk. Onnan este átrepülünk Celjébe, ahol holnap együttes ülést tartunk a szlovén kormánnyal, majd következik egy gyors üzbegisztáni látogatás, mert összehívták a Türk Tanács miniszteri értekezletét. Pénteken pedig a moldáv főváros, Kisinyov zárja a sort, de előtte még újraindítjuk a gazdaságot két nyugat-magyarországi nagyvárosban is.”

Szijjártó, amikor “agyra gyúr”

Szerda reggel képes tudósítást láthatunk Szijjártó közösségi oldalán arról, amint minimum egy fotós társaságában edz:

“Éjjel érkeztünk, gyorsan aludtunk, hogy korán tudjunk kezdeni. Ma szlovén-magyar együttes kormányülés Celjében.”

Emlékeznek?

A külügyér nem először számol be külföldön elköltött izomtömeg növeléséről: Szijjártó külügyminiszter áprilisban egy kora reggelen jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahova edzős képet töltött fel, mégpedig – a poszt alapján – a pakisztáni Iszlámábád közeléből, ahova csütörtök este utazott el. Kisvártatva kimosakodva, öltöny-nyakkendőben jelentkezett be a pakisztáni – magyar üzleti fórumról.

Ez igen! Ép testben, ugye…!

„Kell az erő mára is, mindjárt kezdünk”

– írta bejegyzéséhez a politikus, aki első bejegyzésében azt nem árulta el, pontosan mit is kezd el hamarosan, valószínűsíthető, hogy a megérkezését követő rövid pihenő után máris munkához lát a keleti országban.

Az milyen már, amikor egy külügyminiszter nem az agyát, hanem az izmait gyúrja a tárgyalás előtt mondván: erőre szükség lesz?

A címben feltett kérdésre mimagyarok már profin tudjuk a választ, hiszem a külügyeinkkel megbízott Szijjártó Péter rendszeresen bizonyítja szóban és tettekben is, hogy izomra gyúr. Figyelmébe ajánljuk az elévülhetetlen Bródy-sláger szövegrészletét: “a szó veszélyes fegyver és van, aki fegyvertelen!” Mi van például, ha nem izmozni kell a soros tárgyaláson, hanem érvelni? – írtuk júniusban.

“…Erőre mindenesetre szükség lesz…”

A parttalan izmozásban feltehetően jelentős eredményekkel bíró Szijjártó Péter magyar külügyminiszter újabb posztban bizonygatta követőinek, hogy no para, Ő mindent megtett, ami tőle telt, felkészülten utazik a köz pénzén minket képviselni Luxembourgba. Lehet, hogy félretájékoztatták az eszemadtát és azt képzeli, hogy egy szkanderversenyben kell megharcolnia értünk? Mindenesetre újra a jól megszokott fotós (ok) megörökítették az itthonmaradottaknak és az utókornak az edzését:

Kapcsolódó

Gyúrunk, vaze...? - Amúgy nem, Ő nem egy műkedvelő "izomagy", hanem Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Gyúrunk, vaze…? – Amúgy nem, Ő nem egy műkedvelő “izomagy”, hanem Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter

  • 2021.09.15 - 16:05
    Közvetlen hivatkozás

    Szuper agyú, mikor viszed a főnid egy kis izom gyakorlatra mert igy látszik ,se izma sem agya nincs hahahahah

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.