Békesi László: Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt

Békesi László egykori pénzügyminiszter -divatos szóval élve- ma is az egyik legfontosabb véleményvezér, legalábbis gazdasági kérdésekben. Talán nem is véletlen, hogy ő egészen másfelől közelíti az őszödi beszéd évfordulóját, mint mások. Nála a “kályha” a Mindentudás Egyeteme. 

“Miután napok óta árad a hazug gyűlölet kampány az u.n. “őszödi beszéd” évfordulójának ürügyén, felötlött bennem,

hogy az a 15 évvel ezelőtti szeptember 16. számomra elsősorban nem a beszéd nyilvánosságra hozásáról, hanem a Millenárison, a Mindentudás egyetemén aznap tartott előadásomról emlékezetes. A modern államok gazdasági szerepéről, az állam gazdasági beavatkozásának előnyeiről, hátrányairól, hasznáról és költségeiről fejthettem ki nézeteimet.

Felidézve akkori téziseimet, megnyugvással tölt el, hogy ma sem kellene azokat korrigálni – legfeljebb az azóta bekövetkezett változások következményeivel kibővíteni.

Ami pedig az “őszödi beszédet” illeti:

tartalmát, mondanivalóját, célját tekintve ma is az elmúlt 15 év legjobb, legbátrabb politikai beszédének tartom. Ezen az a meghamisított interpretálás és hazugság áradat sem változtat, aminek napjainkban is tanúi vagyunk.

Miként nincs az a hazugság és gyűlölet cunami, ami feledtethetné Orbánék történelmi bűnét és felelőségét a 2006 szeptember 16.-i elvetélt, erőszakos puccskísérletért, a TV székház felgyújtásáért és elfoglalásáért, majd azt követő napokban, hetekben, sőt hónapokban a felhergelt, uszított és felbátorított csőcselék budapesti randalírozásáért, polgárháborús viszonyok és hangulat kiprovokálásáért és fenntartásáért, az erőszak tobzódásáért.

Ez is azok közé a bűnök közé tartozik, amelyekért bukásuk után Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt.”

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Békesi László: Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt

3 thoughts on “Békesi László: Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt

 • 2021.09.18 at 16:58
  Permalink

  “..uszított és felbátorított csőcselék..”
  Érdekes, hogy a Mária (Vásárhelyi) is ilyen jelzőket használt az 56-os pesti srácokról.
  “Ami pedig az “őszödi beszédet” illeti: tartalmát, mondanivalóját, célját tekintve ma is az elmúlt 15 év legjobb, legbátrabb politikai beszédének tartom.
  AMINEK AZ LETT A KÖVETKEZMÉNYE, HOGY:
  Orbán 2010-ben átvette az országot 20 milliárd (20 EZER MILLIÓ) eurós IMF kölcsönnel (5400 milliárd forintos) ADÓSSÁGGAL.
  ÉS:
  Ennek ellenére 2011-től újra 3 évig jár a Gyes. 2013-tól átlag 25 %-kal csökkentették a háztartások rezsijét a víz csatorna és gázdíjakat. AZÓTA SEM EMELKEDTEK. ILYET MÉG EGYET NEMTALÁLSZ A VILÁGON ! Ma a gyerekes családok olyan jelentős adókedvezményben részesülnek, hogy három gyerek után gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó.
  SZÓVAL AKKOR HOGY IS ÁLLUNK Békesi úr ?

 • 2021.09.19 at 13:08
  Permalink

  Bele kerül a történelembe orbán, ílyen GAZEMBER még nem született magyar történelemben.
  Sajnos vannak követői, sokan érdekből, és még többen félre vezetve
  butaságból.

 • Pingback: Békesi László, most nem mint makro- hanem mint sportközgazdás debütál - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.