Békesi László: ezen a csődtömegen az Orbán rezsim már nem tud úrrá lenni

“Az elmúlt napokban a forint árfolyama rendre negatív rekordokat döntött. Ennek az elemzésnek az írásakor – október 1.-én délelőtt – az euro 423, a dollár 432, a svájci frank árfolyama 440 Ft körül szédeleg, minimális, néhány forintos kilengésekkel. Ez a jelenség veszélyes, következményei súlyosak, ezért érdemes közelebbről is elemezni azokat az okokat, amelyek elvezettek nemzeti valutánk értékének brutális romlásához” – írta Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter közösségi oldala elemzésében.

Read more

Békesi László: … hibák és bűnök, amikre nincs magyarázat és nem létezik megbocsátás….

A forint árfolyam összeomlásának napjaiban legfőbb ideje, hogy egyértelműen és határozottan Orbán Viktor, Nagy Márton, Matolcsy György, Varga Mihály, valamint strómanjaik, haszonélvezőik, kiszolgálóik, csókosaik, talpnyalóik és gátlástalan, ostoba propagandistáik tudomására hozzuk: akinek az a feladata, hogy vezessen egy országot, tervezze meg, irányítsa és hajtsa végre gazdaságpolitikáját, annak nincs joga kidobni a közgazdasági tankönyveket – fogalmazta meg véleményét Békesi László közgazdász, volt pénzügy miniszter közösségi oldalán.

Read more

Békesi László: a vasárnapi választással az ország súlyos morális vereséget, belátható időn belül pótolhatatlan erkölcsi veszteséget szenvedett

Most még nem tudjuk teljes körűen és pontosan felmérni, kiszámítani és prognosztizálni a vasárnapi választás rövid és hosszú távú hatásait, következményeit. Két dolgot azonban már ma is bizton tudhatunk – fejtette ki véleményét Békesi László volt pénzügyminiszter közösségi oldalán.

Read more

Békesi László: az Orbán-rezsim egyik legnagyobb bűne: a politikai közbeszéd lezüllesztése, meggyalázása

Megrökönyödve olvastam, hogy Orbán arra a kérdésre, miért nem lesz nyilvános vita a választási kampányban MZP-vel, az ellenzék miniszterelnök jelöltjével, azt válaszolta: “azért nem lesz vita, mert nem lesz”. Nem érvelt, nem indokolta meg elutasító válaszát. Írja közösségi oldalán Békesi László egykori pénzügyminiszter.

Read more

Békesi László: innen már valóban nincs hova hátrálni…!

Hétfő délelőtt a szabadesésben romló forint árfolyam ismét átlépett egy technikai és pszichológiai határt: 1 euro már több mint 400 forintba kerül. Ez azt jelenti, hogy a három hét alatt, az MNB által nyilvánosan ugyan meg nem hirdetett, de jól láthatóan tolerált, sőt saját “üzleti” szempontjai szerint kedvezőnek ítélt 355 Ft-ról egyre gyorsuló ütemben romlott 400 Ft-ra az árfolyam. Ez ebben az időszakban 13%-os nominális leértékelést jelent -foglalta össze a helyzetünket közösségi oldalán Békesi László volt pénzügyminiszter.

Read more

Békesi László: Orbán bűnös gazdaságpolitikája megnövelte a gazdaság első számú ellenségét, a hétfejű sárkányt…

Békesi László egykori pénzügyminiszter -divatos szóval élve- ma is az egyik legfontosabb véleményvezér, legalábbis gazdasági kérdésekben. Talán nem is véletlen, hogy ő egészen másfelől közelíti meg a Magyarországon elszabadulóban lévő infláció okainak kérdéskörét.

Read more

Békesi László: a kisszerűség, az ostoba és primitív féltékenység és bosszúvágy gyalázatos példája az Orbán kormány magatartása

Békesi László volt pénzügyminiszter ezúttal is markánsan fogalmazta meg véleményét Kornai János, a legnagyobb magyar közgazdász, kiemelkedő társadalomtudós és gondolkodó búcsúztatója kapcsán a regnáló kormányról, ami a ravatalánál nem rótta le kegyeletét. Békesi megfogalmazásában: “mulasztásuk megbocsáthatatlan!”

Read more