Sorting by

×

Békesi László: a vasárnapi választással az ország súlyos morális vereséget, belátható időn belül pótolhatatlan erkölcsi veszteséget szenvedett

Most még nem tudjuk teljes körűen és pontosan felmérni, kiszámítani és prognosztizálni a vasárnapi választás rövid és hosszú távú hatásait, következményeit. Két dolgot azonban már ma is bizton tudhatunk – fejtette ki véleményét Békesi László volt pénzügyminiszter közösségi oldalán.

1./ Növekedni és gyorsulni fog a teljesítőképes, tettre kész és mobil honfitársaink tartós, vagy végleges távozása az országból

Ez azt jelenti, hogy egyre fogyó, elöregedő és mélységesen megosztott népességnek kellene egyre nagyobb teljesítményt nyújtania és egyre súlyosabb terheket cipelnie, elviselnie. Ez lelki, fizikai és gazdasági értelemben egyaránt lehetetlen.

Ezért a vasárnapi választással nemcsak nyugodt és biztonságos jelenünket, hanem reményteljes, belátható idejű jövőnket is elveszítettük.

2./ A vasárnapi választással az ország súlyos morális vereséget, belátható időn belül pótolhatatlan erkölcsi veszteséget szenvedett

A választók többségének döntése miatt a világ jobbik felén megvetéssel fognak elfordulni Magyarországtól.

Sok országban nem fogják tolerálni és tudomásul venni azt a többségi döntést. amely újabb, lényegében teljhatalomhoz juttatta azt a rezsimet, amely az elmúlt 12 évben szisztematikusan megszállta és leépítette a jogállam intézményeit, megtagadta értékeit, gyengítette az EU kohézióját, fékezte az integráció elmélyítését, élősködött anyagi támogatásain, intézményesítette a kormányzati szintű korrupciót, az állami segédlettel végrehajtott szabad rablást, propaganda gépezetté züllesztette a média nagyobb részét, az agresszor Putyin utolsó csatlósaként gátolta és fékezte az Oroszország elleni gazdasági, politikai és katonai szankciókat. Ez a politika az országot elszigeteli, páriává teszi, a világ jobbik részén megvetéssel sújtja.

A nemzetközi elszigeteltség nemcsak értékelésekben, politikai minősítésekben jut kifejezésre, hanem a hírközlő szervek révén széles körben terjed világszerte.

Ezt a megbélyegzést nemcsak a hatalmat gyakorló kormánynak és politikai elitnek, hanem az ország minden állampolgárának – még ha sokszor méltánytalanul is – el kell szenvednie.

Aki a jövőben külföldre utazik,

számos országban fog találkozni jobb esetben értetlenséggel, rosszabb esetben megvetéssel, gúnnyal, kirekesztéssel. Kockázatos lesz megszólalni magyarul, vagy magyar rendszámú autóval utazni sok országban. (Ezt már ma is megtapasztalhatja sok honfitársunk, aki Ausztriában autózik és a magyar rendszám láttán megvetéssel beintenek nekik.)

Mindez azt jelenti, hogy a jogos nemzeti büszkeség és a megbecsülés által kiváltott jó érzés helyett sok helyen szégyen lesz magyarnak lenni. Valóban ezt akarta elérni vasárnapi döntésével a győztes többség?!

Forrás

Kapcsolódó

Békesi László: a vasárnapi választással az ország súlyos morális vereséget, belátható időn belül pótolhatatlan erkölcsi veszteséget szenvedett

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.