Sorting by

×

Nem kell tovább körmöt rágni, élőben a beharangozott Orbán-sajtótájékoztató! – Hadüzenet a fővárosnak

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda. A Miniszterelnöki Sajtóiroda a pontos témákat, amelyekre számítani lehet, nem ismertette.

Most percről percre, mindenre fény derül…..

” A vízió változatlan: a nemzetállam”

(Nem tudni milyen okból, de a kormányinfó szervezői ezúttal “megspórolták” a szinkrontolmácsokat, ezért az idegen nyelven nem beszélő néző, hallgató kénytelen volt a válaszokból kiókumlálni, hogy mi lehetett a kérdés. Talán csak nem attól tartottak, hogy esetleg nem a “magyar választói füleknek” való kérdések hangozhatnak el?)

Végezetül

Orbán Viktor megfenyegette az EU-n keresztül a multikat. Szerinte, ha az unió nem képes megfékezni az energiaárak emelkedését, sor kerülhet a 2010-es multikat súlytó külön adókhoz hasonlóak bevezetésére.

Arról nem ejtett szót, hogy természetesen ezt az őt megválasztó és nem megválasztó nép szívja meg, hiszen a további áremelés ez esetben borítékolható. A másik eshetőség, hogy az alkalmazottak létszámát csökkenti, esetleg, hogy hagyják a fenébe a magyar piacot és áttelepülnek oda, ahol kiszámítható nyugi van.

Lengyel-magyar viszony

Az ukrajnai háborúról vallott nézetkülönbség jelentősen megnehezíti a viszont, ezek között az érdekkülönbözőségek a legnagyobbak, ilyen a légtérzár és az uniós szankciók energia vásárlásra való kiterjesztésének kérdése.

Fontos bejelentésnek is megfelelő válasz

Az, hogy Lázár János hatalmas helyi hódmezővásárhelyi győzelme után visszatér-e a kormányba, valamint a külföldi multik kiszorítása a  magyar kikereskedelemből egyként nem lehetetlen

-mondta a Telex kérdésére a miniszterelnök.

Üzenet Zelenszkijnek

“Szokjon le arról, hogy mindig mindenkinek megmondja mit csináljon!”

Az árstopról

“Folyamatosan fenn akarom tartani, ameddig csak lehetséges.”

Hadüzenet a fővárosnak

A Mandiner kérdésére, hogy a hatalmas győzelem után, hogy alakul a kormány és Budapest viszonya, például mi lesz a megakasztott városligeti projekt sorsa, a miniszterelnök szárazan csak ennyit válaszolt:

“Eldőlt, folytatódik, minden úgy valósul meg, ahogy elterveztük.”

A jogállamisági eljárásról azt mondta:

megvárják a levelet az Európai Bizottságtól, de “akármi van abban a levélben, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnába és nem egyezünk bele az orosz gázra és olajra kivetett szankciókba, mert az tönkretennné a magyar gazdaságot”. Hozzáfűzte: genderkérdésben sem engednek. A Financial Times emlékeztetett, hogy a korrupciós kockázatokkal kapcsolatos kérdésekről van szó, de a miniszterelnök szerint minden kérdésben megállapodtak már az Európai Bizottsággal – Más problémáink vannak, a legnagyobb probléma a genderügy, ehhez hozzájárul az Oroszország elleni szanckiók kérdése – mondta.

Az első érdemi kérdés

Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa a rezsicsökkentés jövőjéről is kérdezte Orbán Viktort, aki egy hosszabb fejtegetés során oda jutott, hogy ki vagyunk szolgáltatva az európai folyamatoknak, tehát a legtöbb, amit ígért az volt, hogy továbbra is

“mindent megteszünk a családok védelmében.”

Az igazságról

“Mi mindig el szoktuk mondani az igazságot a magyar embereknek, még ha ez nemzetbiztonságilag száz százalékosan nem is lehetséges

– jelentette ki az Origo nevű fideszes blog kérdésére. Jelezte,

“nem foglalkozik azzal, mit mondanak a vesztesek.”

Így kezdődött

“Magyarország Európa két legsikeresebb országának egyike Lengyelország mellett. Szerinte az ellenzék csak a hatalomért kötött koalíciót, amit tiszteletlenségnek tart a választókkal szemben.”

Ma beszélt Vladimir Putyinnal – árulta el váratlanul az M1 kérdésére a miniszterelnök.

Van egy 56-os tapasztalatunk, mi értjük, ami itt zajlik. Azt javasoltam Putyin elnök úrnak, hogy azonnal hirdessen ki egy tűzszünetet

– mondta Orbán Viktor, aki elmondása szerint budapesti békekonferenciát javasolt Putyinnak, ahol a tűzszüneti megállapodást meg lehet kötni.

Azt mondta az orosz elnök, ennek feltételei vannak, neki kell megállapodnia az ukrán elnökkel

– mondta. (Magyar Hang)

A 250 ezer Ukrajnában élő magyarért érzett felelőssége tartja távol a magyar kormányt a háborútól, állította a magyar miniszterelnök a kormánytelevízió alapos alákérdezésére.

Az első félórája a tájékoztatónak, jelentős alákérdezések mellett is semmitmondó rövid válaszokkal telt

Az mindenképpen látszik, hogy a sajtótájékoztatóra “beengedett” újságírókat – például a Magyar Hangújságíróját sem engedték be az eseményre-  leginkább a baloldal kormányzati ócsárlása érdekelné, Orbán erre hajlandó is, de csak bizonyos keretek között. Az a látszat tehát, hogy a kormánymédiának nincsenek (nem lehetnek?) aktuális kormányzati kérdései, ezért forognak az ellenzék témája körül.

Minden a választásról!

 

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.