Ördögi tervem van! – Napi Lendvaiságok…

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Lássuk szerdai gondolatait!

Gábor György: olyan országban élünk, ahol egy Rátóti Zoltán kidobhat a munkahelyéről egy Karsai Györgyöt

Ideje volna végre felfogni valami nagyon elemit, amire mintha még mindig nem volna képes ez az ország. Ha egy szakmájában kiválóan teljesítő, magasan kvalifikált, valóban pótolhatatlan szakembert utcára tesznek ócska kis akarnokok, az ne csak a családnak, a barátoknak, a szakmabélieknek fájjon, hanem fájjon végre az egész országnak – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Gábor György filozófus.

A Katona és az Örkény színházak nem állnak be a Vidnyánszky-sorba, a Víg még gondolkodik…..

Kemény érvek kíséretében utasította vissza a Vidnyánszky-szervezte 2023-as Színházi Olimpián való részvétel lehetőségét Máté Gábor, a Katona József színház- és Mácsai Pál, az Örkény István Színház igazgatója. A Vígszínház kitért a válaszadás elől az Index körkérdésére.

Bruck András: hétfőn már késő lesz!

Abban a reményben írom ezt a választás előtti utolsó posztot, hogy holnap lezárul a rendszerváltás óta eltelt idő legkórosabb és legkárosabb évtizede. Hogy véget ér ez a hatalmi, vagy inkább uralmi korszak, amely ember és társadalom eredendő törékenységét újra és újra kíméletlenül próbára tette. A diktatúra bármelyik formája, a legenyhébb is terror, mert szüntelenül olyan választások elé állítja az embert, ami nem jó neki. Hétfőn már késő lesz!

Rátóti Zoltán egyedüli pályázóként indult és nyert: 5 évig lehet a Színház-és Filmművészeti Egyetem rektora

Áder János Magyarország köztársasági elnöke a Színház-és Filmművészeti Egyetem rektorává nevezte ki Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművészt hétfő délután a Sándor-palotában. Rátóti Zoltán kinevezését mind a Színház- és Filmművészeti Egyetem Szenátusa, mind a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma támogatta.