Pofán csapott drogbiznisz – 30 ezer adagnak annyi, meg bambi!

A hajdú-bihari és a budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 6 férfit fogtak el, akik országszerte kereskedtek kábítószerrel. Az összehangolt akció során közel 80 millió forint értékű drog lefoglalása is megtörtént.
[mnky_ads id=”10551″]

Feldobták őket

Bejelentés alapján indult az akció. A hajdú-bihari és a budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 2018. május 31-én a fővárosban három helyi és egy szigetszentmiklósi férfit fogtak el. A nyomozás adatai szerint az 55 éves Cs. Péter és a 33 éves Sz. Zsolt közösen kábítószert árultak Budapesten. A két férfitól vásárolt terjesztésre M. Gábor és a 36 éves fővárosi B. István. Az ügy részleteinek felderítése során a nyomozók látókörébe került a 33 éves debreceni N. Sándor, aki a megalapozott gyanú szerint a 29 éves budapesti M. Gábortól vásárolt kábítószert továbbértékesítette a 23 éves M. Dávidnak, aki azt Debrecenben terjesztette. Tulajdonképen ennyien kelletek összesen egy működőképes hálózathoz, aminek a jelek szerint most befellegzett.

Házkutatás és egyéb finomságok

A rendőrök a gyanúsítottak szigetszentmiklósi, budapesti és debreceni tartózkodási helyein házkutatásokat tartottak, amelyek során 6,4 kilogramm marihuánát, 4,5 kilogramm amfetamint, 600 gramm kokaint, 8000 darab extasytablettát és más kábítószergyanús anyagot, a terjesztéshez szükséges eszközöket és közel 20 millió forint készpénzt, valamint 1 millió forint értékű valutát találtak és foglaltak le.

kábszer árak

A hat gyanúsítottat a rendőrök a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2018. június 3-án elrendelt.
[mnky_ads id=”10552″]
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottakkal szemben– igazságügyi szakértők bevonásával – bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Komoly csapás, de…

Az akció komoly csapást jelent a drogpiacra, de ne higgyük, hogy megroggyanna tőle. A terjesztőhálózatok továbbra is egyre szervezettebben működnek.

drog

” A kínálatcsökkentésen belül a lefoglalások számának és a lefoglalt anyagok mennyiségének folyamatos figyelemmel kísérése képet adhat az adott időszak kábítószer-kereskedelmi viszonyairól. A lefoglalt kábítószerek hatóanyag-tartalma, valamint a lefoglalt tabletták összetétele szintén részét képezik a szakterület által vizsgált adatoknak. Ezeket az adatokat laboratóriumi körülmények között állapítják meg, és rögzítik. A drogok utcai árait tartalmazó statisztikai táblák segítségével követhető az árak változása és összehasonlítható a többi uniós tagállam adataival.” Írja a Nemzeti Drogfokusz pont.

(Police.hu/Városi Kurír)

[mnky_ads id=”10553″]

Kapcsolódó

Elfogták a pesterzsébeti kábítószer kereskedőket

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük