Polgármesterek Szita Károly (Kádár hű katonája) és Orbán (egykori Soros tanítvány) ellen

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke levélben arra buzdította a településvezetőket, határozatban utasítsák el, hogy a városukban olyan civil szervezetek működjenek, amelyeket Soros György támogat. Szita szervilis ötlete több országosan ismert  címzettet is felháborított.

Szita főzte alaplé

” Nekünk, polgármestereknek a legfontosabb feladatunk, hogy nyugalmat és biztonságot teremtsünk településeinken. Ez most veszélyben van, hiszen a bevándorlásszervező irodák működése esetén megszűnne a mindennapok biztonsága.”

A fideszes városvezető kezdeményezte, hogy a hazai polgármesterek fogjanak össze, lépjenek fel a “ránk leselkedő veszéllyel szemben”.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere közösségi oldalán tálalt ki:

“Ezt az ócska, hazug, uszító levelet ma hozta a posta. A levél írója a régi rendszerben is jó elvtárs volt, még Ill/2-es ügynökként is „védte a hazát”. Kádár elvtárs hű katonája ma még jobban teljesít”

Gémesi György, Gödöllői (örökös) polgármester szerint Szita szereptévesztésben van:

“Amiatt kellene szót emelnie, hogy politikai gyámság alá helyezték a baranyai megyeszékhely polgármesterét. Esetleg megkérdeznie, miért nem mondott még le a pécsi vezetés, s hogyan lehetséges, hogy nincs felelőse a csődnek?”

Hajdú László, a XV. kerület DK-s polgármestere nyilatkozott az ügyről Városi Kurírnak

“A kaposvári polgármester, aki a megyei jogú városok szövetség elnöke, írt az ország önkormányzatainak, a polgármestereknek, hogy a levelét kezeljük előterjesztésként és az ország önkormányzatai hozzanak határozatokat a helyes kormány politikáról a Soros kampányt illetően, valamit magát Soros Györgyöt ítéljük el. Nos, erre írtam egy tiltakozó levelet.

Az elmúlt évben magam is megtapasztaltam, hogy milyen a Fidesz valódi arca. Az volt az év szégyene a XV. kerületben, hogy a FIDESZ-KDNP fegyelmi eljárást akart indítani ellenem, fel akartak függeszteni tisztségemből megvonva  jogaimat  vagyis ha eltávolítani nem is tudtak, gyámság alá akarta helyezni. Ezt már a kormánypárti  frakcióban ülő három képviselő sem vállalta és szembe fordultak saját pártjuk ötletgazdáival. Kaposvár polgármestere hasonló fondorlattal akart csőbe húzni….hát nem!!!! ”

Hajdú vs. Szita

 “A Te levelednek semmi köze a mai magyar valósághoz, tele van hazugsággal, üres kormánypropaganda az egész. Nem ezen a hülyeségen múlik a gyerekeink jövője, hanem azon, hogy lesz-e jó oktatás, lesz-e jó munkalehetőség a számukra. És főleg, hogy a politikai elit felhagy-e a félelemkeltéssel és az üres riogatással!”…”Úgy látom, Téged is beszippantott a NER és már nem a kaposváriak érdekében, hanem kizárólag fideszes pártkatonaként dolgozol. Budapest XV. kerülete ehhez nem lesz partner. Nem fogok semmilyen hazug nyilatkozatot beterjeszteni a képviselő-testület elé, lakosságunk nem lesz a Fidesz játékszere.”

Hajdú László a  Városi Kurír kérdésére elmondta, választ nem kapott kollégájától, ugyanakkor a kerületi emberek nagy szimpátiával, egyetértéssel fogadták az általa írtakat. Még mindig dühösen tette hozzá:

” Egy elítélő határozatot várt tőlem Szita Károly. Én még Soros Györgyöt csak a videókon és fotókon láttam, terjesszek be egy tiltakozó határozatot egy ismeretlen ellen, azok érdekében, akik a szocializmusban, mint megbízható káderek Soros-ösztöndíjasok voltak…? “

A XV. kerületi polgármester karakán kiállása megmutatta, hogy a Fidesz hatalma is kikezdhető. Csak némi kurázsi, bátorság, elszántság kell hozzá. Egy olyan kerületi vezetőnek, aki maga mögött tudhatja a városrészben élők támogatását, aki több évtizedes munkájával tekintélyt szerzett magának, nincs mitől tartania. Még akkor sem, ha Bródytól plagizálva: ” ezek ugyanazok”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük