Rendkívüli! Az Oxford Egyetem tudósai kifejlesztették az új koronavírus ellenszerét!

Pascal Soriot, az AstraZeneca gyógyszeripari óriáscég igazgatója a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: a cég nagyon bízik abban, hogy a már tesztelés alatt álló vakcina hatékonynak bizonyul a koronavírus ellen- számolt be a contextus.hu.

Az Oxfordi Egyetem tudósai kifejlesztették

Az egyetem már meg is állapodott az AstraZenecával a koronavírus-oltóanyag globális forgalmazásáról és gyártásáról arra az esetre, ha a vakcina beválik.

a vállalat a brit kormánytól 100 millió egységnyi oltóanyag gyártására kapott megrendelést, és nem kétséges, hogy a szállítás szeptemberben megkezdődik.

Soriot hangsúlyozta, hogy a vakcinának természetszerűleg hatékonynak kell lennie, és hatékonyságát demonstrálni is kell.

Versenyfutás az idővel…

Az egyetem és a gyár az idővel folytat versenyfutást, hiszen a koronavírus-járvány immár visszavonulóban van Nagy-Britanniában, a vakcina hatékonyságát viszont magas fertőződési ráta esetén lehet a legmegbízhatóbban bizonyítani.

Az AstraZeneca vezérigazgatója szerint éppen ezért az oltóanyag próbája Brazíliában és az Egyesült Államokban is elkezdődött, mivel ezekben az országokban még mindig magas a koronavírus-fertőzöttség.

a brit kormány által rendelt 100 millió egységnyi oltóanyaghoz a brit lakosságnak lesz hozzáférése.

Az oltóanyagot kifejlesztő oxfordi tudóscsoport vezetője, Adrian Hill a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapnak nyilatkozva kijelentette: megítélése szerint

50 százalék az esélye annak, hogy a tesztekkel sikerül igazolni a vakcina hatékonyságát.

Hill professzor szerint ugyanis a koronavírus-járvány olyan ütemben vonul vissza Nagy-Britanniában, hogy jó eséllyel nem lesz elégséges számú új fertőzéses eset az oltóanyag működőképességének bizonyítására. A vakcina tesztelését végző stáb

“az eltűnőben lévő vírussal fut versenyt”. “Abban a bizarr helyzetben vagyunk, hogy azt szeretnénk, ha a Covid még maradna egy kicsit, de a fertőzéses esetek száma folyamatosan csökken”

Alok Sharma, az üzleti ügyek minisztere a Downing Streeten tartott minapi sajtótájékoztatóján kijelentette:

ha az oltóanyag sikeresnek bizonyul, már szeptemberre 30 millió egységnyi elkészülhet belőle, vagyis a brit lakosságnak csaknem a fele ősszel hozzájuthat az oltáshoz.

hajléktalanoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük