Schobert: Az a fajta rengeteg mozgás, amit Rékával az elmúlt évtizedekben végeztünk abszolút nem egészséges

Schobert Norbert már februárban jelezte, hogy besokallt és 25 évnyi fitneszmúlt után, elbúcsúzik a különböző sporteseményektől, és nem tart több edzést. A jövőjét úgy képzeli, hogy a család és az üzlet tölti ki. Utoljára az idei FitBalance-on láthatjuk tréningruhában Magyarország fitneszguruját, aki a sportesemény nyitórendezvényén beszélt a Femcafe.hu-nak.

Elég volt!

47 éves Shorbert Norbert élete felénél is többet dolgozott aerobikedzőként, két és fél évtizede van a pályán. 2012-ben kiderült, hogy komoly szívbetegsége van, ezért kétszer is megoperálták, azóta sokkal jobban vigyáz magára.

„A FitBalance jövőhét szombati rendezvénye a fitneszedzőként nyugdíjba vonulásom előtti utolsó óra lesz. Sosem volt kimondva, de 8-10 éve már én rég visszavonultam. 2004-ben elsőként hoztam be Magyarországra a szénhidrátcsökkentett táplálkozást, ami hatalmas vállalkozássá nőtte ki magát, ennek koordinálása teljes embert kíván. A jövőben ezért szeretném, ha nem „a valakit lefogyasztó fitneszguruként”, hanem üzletemberként gondolnának rám az emberek”

https://www.facebook.com/update1/posts/1661362693913124

Schobert Norbi feleségével, Rubint Rékával adott interjút a Femcafe.hu-nak. Arra a kérdésre, hogy milyen érzés befejezni az évtizedes pályát, azt mondta, hogy

Igazából csak a szerepemtől búcsúzom el. Edzeni fogok a továbbiakban is, de órákat a jövőben már nem tartok. Az a fajta rengeteg mozgás, amit Rékával az elmúlt évtizedekben végeztünk abszolút nem egészséges. A számtalan jó dolog mellett, én azt köszönhetem ennek az intenzív sporttal teli életmódnak, hogy a 3-as és a 4-es csigolyám között már nincsen porc.

Arról, hogy a családja mit szólt döntéséhez, Rubint Réka ezt mondta:

Teljesen áttette a fókuszpontot a családra és sokkal többet van otthon. Nekem nagyon nagy segítségem, mert amikor én hétvégén járom az országot és tornáztatom a lelkes embereket, akkor ő az, aki otthon van a gyerekekkel. Az ő élete így most üzletépítéssel, és egy csodálatos szereppel, az apasággal telik.

Norbi szerint az, hogy felhagy eddigi életével több előnnyel is jár:

Eddig is elkövettem néhány olyan dolgot, amiről az emberek azt gondolják, hogy nem fér bele egy sporttal foglalkozó ember életébe. Alkalmanként megittam egy-egy pohár whiskey-t és szivaroztam is!

https://www.facebook.com/update1/posts/1662231517159575:0

Schobert Norbi: adjanak a tanárok akkora maflást, hogy leesik a gyerek feje…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük