Bulvár
Sichuan hot pot leves azoknak, akik nemcsak szeretik, de bírják is a csípős (erős) ételeket
Lassan az otthoni konyháinkban is teret hódít az ázsiai gasztronómia, amelynek egy kevéssé ismert finomsága a „nem kicsit” csípős kínai Sichuan hot pot leves
Lassan az otthoni konyháinkban is teret hódít az ázsiai gasztronómia, amelynek egy kevéssé ismert finomsága a „nem kicsit” csípős kínai Sichuan hot pot leves. Egyik nagy előnye, hogy a legkülönlegesebb hozzávalói is kaphatók már nálunk, vagy jól kiválthatók más, itthon is könnyen beszerezhető alapanyagokkal.
Mi van benne?
„Sichuan hot pot leves „öröme” nem csak a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs és természetesen a szecsuáni bors a maga kellemes csípős hatásával, hanem az is, hogy pontosan azt főzhet a csobogó fűszeres húslében, amit csak akar”
– mondja brit születésű kínai sztárséf, Kwoklyn Wan,
Kacsa, tenger gyümölcsei, csirke, sertéshús, bárányhús és a szezonális zöldségek mind „játszhatnak” a leveles főzésekor. Az alapanyagokat az edénybe kell dobni, hogy a szecsuáni borsból és szárított szecsuáni paprikából készült kicsit pirított, ínycsiklandó alapon fövő húslevesben alaposan megfőjenek.
Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!
2 az 1-ben főétel
Sokfelé, ha kész a leves, a húsok egy részét külön valami finom mártogatóssal tálalják. A lényeg itt is a friss, vagy paszta állapotú chili. A Chongqing hot pot néven is ismert leves népszerű étel a Jangce-folyó hajósai körében. Kínában azok szeretik, akik bírják az erőset, nem is beszélve a világ más részeiről.
Figyelmeztetés: Mindenki a csípősség fokát hangolja maga- és környezete igényei szerint, ám az tény, hogy ennek a levesnek az izgalmas ízét a csípős alapanyagok adják meg.
Friss!
- Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere KiskunfélegyházánMegosztás Hamarosan indul a Libafeszt! Libából készült ételek versenyével, jubileumi néptánctalálkozóval, Ludas Matyi sakk- és futóversennyel, baromfitermékek vásárával és libamakett-festésével is készülnek a huszonötödik libafesztiválra szeptember közepén Kiskunfélegyházán. Ez is lesz, meg ez is, meg ez is! Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a jubileumi libafesztivál szeptember 13-án A… Read more: Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere Kiskunfélegyházán
- Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?Megosztás A klímakatasztrófa, lánynevén klíma változás, egyre több és több növényt töröl ki a honi termesztők listájáról. Legutóbb a napraforgó esetleges „kimúlásáról” cikkezett egy szakmai fórum. Pedig híresen nagy túlélő Magyarországon a harmadik legfontosabb szántóföldi növény a napraforgó, amely az egyike a legjobban alkalmazkodó növénynek, így a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló csapadékviszonyokhoz is. Az idei,… Read more: Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?
- Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesekMegosztás Augusztus 20-án a nap a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik, majd a hagyományos tisztavatás következik, és még ugyancsak a belvárosban a Vörösmarty téren a Csárdafesztivál, ami méltó versenytársa lehet a Várkert Bazár előtti Magyar Ízek utcájának. „Ez a belváros” 2024. augusztus 20-án a központi rendezvények keretében tartják a Szent István Napi díszünnepséget a Kossuth téren,… Read more: Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesek
- Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilágMegosztás A nyár egyértelműen a lecsó évada. Normális országokban ilyentájt a paprika, paradicsom, hagyna és az egyéb hozzávalók dömpingáron kaphatók. Utazzunk együtt a lecsó körül. Alap lecsó Hozzávalók 40dkg paradicsom 80dkg paprika 2fej hagyma 5dkg füstölt szalonna (opcionális) 2ek olaj 1ek pirospaprika só. Így készül A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.… Read more: Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilág
- Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkökMegosztás A húsvét miden évben megnöveli a főtt tojások renoméját, ilyenkor sokkal többet fogyasztunk ezekből mint az év bármely más időszakában, hiszen a tojás és a főtt sonka „együtt jár”. Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált… Read more: Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkök
Szerző
Friss
- Ezt nevezzük mi népvándorlásnak – Több mint 100 millió amerikai kel útra a napokban
- Ujhelyi István: amikor a valóság nem kopogtat többet, hanem egyszerűen berúgja az ajtót
- Vasárnapi (cseppet sem) ünnepélyes gondolatok egy pici országból
- Vidéki prókátor: Lázár, a Fidesz Gyurcsánya?
- Szanyi Tibor: kracsun = karácsony? – Úgy látszik, a jó hírek csak nem akarnak Orbánhoz kötődni
- Készülj a karácsonyra – 5 jótanács: így díszítsd az otthonod
- Orbán Viktor szerint “Brüsszel” Magdeburgot akar csinálni Magyarországból
- Időjárás, ma havazik, de mi lesz karácsonykor?
- Vasárnapi horoszkóp két nappal karácsony előtt
- Jobb félni? – Nemcsak rendőrök, de civilruhások is figyelnek