Connect with us

Bulvár

Sichuan hot pot leves azoknak, akik nemcsak szeretik, de bírják is a csípős (erős) ételeket

Megosztás

Lassan az otthoni konyháinkban is teret hódít az ázsiai gasztronómia, amelynek egy kevéssé ismert finomsága a „nem kicsit” csípős kínai Sichuan hot pot leves

Sichuan hot pot
Megosztás

Lassan az otthoni konyháinkban is teret hódít az ázsiai gasztronómia, amelynek egy kevéssé ismert finomsága a „nem kicsit” csípős kínai Sichuan hot pot leves. Egyik nagy előnye, hogy a legkülönlegesebb hozzávalói is kaphatók már nálunk, vagy jól kiválthatók más, itthon is könnyen beszerezhető alapanyagokkal.

Mi van benne?

„Sichuan hot pot leves „öröme” nem csak a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs és természetesen a szecsuáni bors a maga kellemes csípős hatásával, hanem az is, hogy pontosan azt főzhet a csobogó fűszeres húslében, amit csak akar”

– mondja brit születésű kínai sztárséf, Kwoklyn Wan,

Kacsa, tenger gyümölcsei, csirke, sertéshús, bárányhús és a szezonális zöldségek mind „játszhatnak” a leveles főzésekor. Az alapanyagokat az edénybe kell dobni, hogy a szecsuáni borsból és szárított szecsuáni paprikából készült kicsit pirított, ínycsiklandó alapon fövő húslevesben alaposan megfőjenek.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

2 az 1-ben főétel

Sokfelé, ha kész a leves, a húsok egy részét külön valami finom mártogatóssal tálalják. A lényeg itt is a friss, vagy paszta állapotú chili. A Chongqing hot pot néven is ismert leves népszerű étel a Jangce-folyó hajósai körében. Kínában azok szeretik, akik bírják az erőset, nem is beszélve a világ más részeiről.

Figyelmeztetés: Mindenki a csípősség fokát hangolja maga- és környezete igényei szerint, ám az tény, hogy ennek a levesnek az izgalmas ízét a csípős alapanyagok adják meg.

Ez se semmi!

Friss!

Szerző