13,7 milliárdos osztalékot visz ki a Mercedes - Városi Kurír

Sorting by

×

13,7 milliárdos osztalékot visz ki a Mercedes

13,7 milliárdos osztalékot visz ki a Mercedes írta meg a Szócikk az E- beszámoló portálra hivatkozva. Az összeg nagysága joggal ejt ámulatba bárkit is. 

Hirdetés

Tokkal, vonóval, húrral

A Mercedes a teljes magyarországi nyereségét kiveszi osztalékként, ez közel 40 millió eurót jelent, azaz 13,7 milliárd forint távozik az országból – derült ki a 2020-as pénzügyi beszámolóból.
A bérköltségek mintegy 8 millió euróval csökkentek a 2019-eshez képest, egyéb személyi kiadások viszont több, mint 4 millió euróval nőttek, összességében 11 százalékkal kevesebb munkabért fizetett ki a Mercedes, mint 2019-ben

Válság ide, válság oda

“Az Alapító elfogadja továbbá az adózott eredmény felhasználásáról szóló ügyvezetői javaslatot, miszerint a Társaság adózott eredménye teljes egészében 39 303 898,- euró összegben az Alapító részére osztalékként kerüljön kifizetésre. Az osztalék kifizetésének napja 2021. június”

– jelent meg az alapítói határozatban.
A válság ellenére szépen alakultak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. bevételei a magunk mögött hagyott évben — derül ki a cég közzétett 2020-as beszámolójának kiegészítő mellékletéből. Értékesítésének nettó árbevétele meghaladta a 3,4 milliárd eurót, ami alig alacsonyabb a 2019-esnél.

Mind az export, mind a magyarországi forgalom némileg visszaesett, a tavalyelőtti 7,7 millió euróról 7,07 millióra, a Mercedesek Magyarországon kívüli eladásaival 3,4 milliárd eurós bevételt sikerült elérni, tavaly ez az érték 3,7 milliárd euró volt.
Hasonló, csak itthonról

osztalék

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.