Megjöttek a "Négy NEM"-es konzultáció kérdései - Városi Kurír

Sorting by

×

Megjöttek a “Négy NEM”-es konzultáció kérdései

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere most is megtartotta ígéretet. Szerdán jelentették be, hogy indul a fővárosi konzultáció.  Négy NEM-es konzultációnak neveztek el azt a budapesti kezdeményezést, amelyet Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen indított Baranyi Krisztina a Fudan Egyetemről.

Hirdetés

Nyolc szervezet csatlakozott a meghirdetéshez

Ferencváros polgármestere szerdán jelentette be, hogy nyolc szervezet csatlakozott akciójukhoz. Ennek az a célja, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, hogy a jövő évig ne kössenek olyan szerződést, amely bebetonozná a Fudan megépülését a Diákváros tervezett területén.

A konzultációban a négy alábbi kérdésre lehet majd válaszolni:

 1. Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?
 2. Egyetért-e a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának létrehozásával?
 3. Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának megépítésére?
 4. Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

A lebonyolításban részt vesz az aHang közösségi platform, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Momentum Mozgalom, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Sétáló Budapest, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció.

Közölték, hogy június 4. és 13. között online ügyfélkapus belépéssel, illetve Budapest több mint húsz pontján lakcímkártyával és személyivel nyilváníthatnak majd véleményt a Négy Nem-es, fenti kérdéseiben a budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 14 éven felüliek.

Kapcsolódó

négy nem

 

Hirdetés
átver

6 hozzászólás

 • 2021.05.26 - 18:50
  Közvetlen hivatkozás

  Tudom, hogy ez elsősorban a budapestieket érinti, de nagy kár, hogy nem szavazhatnak a vidékiek is. Bennünket ugyanúgy dühít a fudan-ügy, mint bárki mást, hiszen a pénz, amit ez az elmebeteg kormány erre felvenne, az az egész lakosságot érinti. De még mindig nem magyarázta el senki a kormányból, hogy a magyar embereknek ebben mi a ráció. Mert jöjjön a fudan, de ne a diákváros területére, és minden költségét fizesse Kína. Nekünk már csak ez az 540 milliárdos hitel hiányzik, mikor a fidesz jóvoltából így is ki van a seggünk a gatyából. Többen is azt gondoljuk, hogy orbán tudja, hogy jövőre megy a levesbe, és ezt a fudan dolgot még az új kormány nyakába sózza szívatásképp

  Válasz
  • 2021.05.26 - 23:10
   Közvetlen hivatkozás

   Tökéletesen igazad van, MINDEN magyar állampolgár közösen fogja törleszteni a felvett kínai kölcsönt. (Ha felveszi a kormány…)
   A Fudan Budapesten épülne és működne.
   A konzultációt Budapest első számú vezetője – a főpolgármester – támogatja.
   A konzultációt az ország első számú vezetője – a miniszterelnök – nem támogatja.
   Ezért hirdetik meg a konzultációt Budapesten (és nem az egész országban).

   Válasz
 • 2021.05.28 - 16:14
  Közvetlen hivatkozás

  Ez inkább a 4 igen…. Azt miért nem kérdezok meg, hogy szeretnénk-e, hogy a ballib eltűnjön a Fővárosból!? Ez az 5.igen lenne!!!!!

  Válasz
 • 2021.05.28 - 17:46
  Közvetlen hivatkozás

  Mi az, hogy ballib? Mi a baloldaliság? Mi a liberalizmus? Szerintem nagyon sokan nincsenek ezzel tisztában. Imádom, amikor azt hallom, hogy a kommunizmusban. Magyarországon sosem volt kommunizmus. Annak idején úgy tanultuk: szocializmus: mindenki munkája szerint részesül a javakból, kommunizmus: mindenki szükségletei szerint. Jelenleg a kormánypártok és az oligarcháik kommunizmust gyakorolnak, elveszik, amit akarnak. Orbán meghirdette a munka alapú társadalmat, ami a szocializmus. Ez jut nekünk, kisembereknek, meg az éhbér, a rabszolgatörvények, hasonlók.
  A baloldaliak általában a dolgozókat, munkásokat, elnyomottakat támogatják. A liberálisok azt hirdetik, mindent szabad, amíg az egyén érdekei nem ütköznek egy másik egyénével. Ez tényleg olyan gáz? Miért kell mindent kifacsarni, összekeverni, elferdíteni? Jó lenne, ha először tisztáznák az alapfogalmakat. Egyébként pedig egy baloldali is lehet vallásos, konzervatív. Egy liberális attól még, hogy hisz a szabad vallásgyakorlásban, egyenjogúságban, nem valami alja népség. Egy konzervatív is lehet marxista. Hívőként is hihet abban, hogy minden ember egyenlő. Ezért utálom az efféle címkézéseket. A gyűlölködést és gyűlöletkeltést. Ebben az országban emberek élnek, és jó lenne, ha tisztelnék egymást, ha elfogadnák mások véleményét, nem tekintenék ellenségnek a másképp gondolkodókat. Karácsony saját bevallása szerint ezt akarja, és számos konzervatív ember támogatja.

  Válasz
 • 2021.05.30 - 21:29
  Közvetlen hivatkozás

  Tényleg érdekes ez a viselkedés. Felvesszük a kínai hitelt 4,8%-ra a fudanra is és a vasútra is.
  Az országnak egyikre sincs szüksége. Semmi hasznunk nincs belőle, csak a ráfordítás.
  Felvesszük paks 2-re az orosz hitelt szintén 5% körüli kamattal, de az uniós 1 % alatti nem kell orbánnak azzal az indokkal, hogy NEM AKARJA ELADÓSÍTANI AZ ORSZÁGOT….
  Egyébként egyetértek Gabó-val, nagyon jól írt.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.