Connect with us

Kerítésen innen

Somos: „fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”

Somos: „fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”
Megosztás

Somos András az ATV Szigorlat című, keddi élő műsorában azt mondta, hogy Kaleta Gábor nem pedofil, ezért a csatorna fegyelmi eljárást indított ellene, és néhány napra levették a képernyőről. Somos helyett Rónai Egon vezette szerda reggel az ATV Start című műsorát Krug Emília oldalán.

„Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”

„1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer, tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében”

– írta a Facebookon Somos András.

Szóról szóra….

Az ATV-n a következő párbeszéd zajlott le a témában Somos András és Márki-Zay között:

Somos: Tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?

Márki-Zay: Hát én a Kaletán háborodtam fel annak idején legjobban.

Somos: De ő nem volt pedofil.

Márki-Zay: Nem volt pedofil?

Somos: Nem.

Márki-Zay: Hát elnézést, miért nem volt pedofil?

Somos: Azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény.

Márki-Zay: Hát ehhez képest elítélték érte. Bocsánat, ez az első, hogy ezt hallom. Elítélték pedofíliáért Peruban meg Magyarországon is.

A műsor után Somos András ellen az ATV fegyelmi eljárást indított.

„Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt. Köszönöm, hogy tagja lehettem az ATV csapatának, 14 év alatt nagy utat tettünk meg együtt. Hálás vagyok azért, hogy kollégáim ezen az úton végig segítettek. A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot”

– írta a műsorvezető.

A poszt alatti hozzászólásokból….

„Tisztelt András! Ön komoly ember, bizonyára komoly a döntése! Számomra az ATV-n Ön a legjobb meglátású, őszinte ember! Érthető, hogy a saját értékrendje a legfontosabb, de nekünk, nézőknek egy nagyon szomorú helyzet. Lassan minden jónak vége lesz ebben a lelketlen, gonosz világban, az országunkban! Végtelenül sajnálom, hogy nem láthatjuk, nem hallhatjuk okos, emberi megnyilvánulásait!”

„Remélem,hogy a kulcsszó a „felfüggesztettem” és,ha megértik az illetékesek,hogy a köznyelv-és a jog nem egyezik-amiben most Ön benne van-,akkor Ők kérik majd a visszatérését és akkor Ön dönthet! Sokan várjuk vissza! Addig is,sok sikeres önálló ügyvédi munkát kívánok!”

„Kedves András! Tegye amit tennie kell! Én köszönöm az eddigi tevékenységét nagyon kedveltem és kedvelem Önt!”

„kedves András! te magyarázatot adtál a cselekedetedre, bárcsak a kormány is ezt tenné, én nem két lemondással pipálná ki a dolgot. Van az, hogy az ember tévesen gondol/ mond valamit , és azt utána nem lehet normálisan megmagyarázni. ezt történt most, énnem hiszem , hogy a pedofíliát szeretted volna védeni.”

„Hiányozni fog… döntését – a jelenlegi gyűlölködő világban, amit a most regnáló hatalom tett ilyenné – el kell fogadnunk, meg kell értenünk…”

Friss híreink!

Szerző