Sorting by

×

A fehér ló hosszú árnyéka – Szélsőjobbos emlékezés Horthy Miklósra

Nagyjából ezer Mi Hazánk-szimpatizáns vonult át vasárnap délután Budapesten, és emlékezett a 65 éve elhunyt Horthy Miklós volt kormányzóra.

Gellért tértől a parlamentig

A „Nemzeti Összefogás Seregszemléje” fantázianéven meghirdetett rendezvényen részt vett a párt mellett a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége is.

A szervezetek a Gellért téren gyülekeztek, onnét pedig a Parlament felé vették az irányt. Beszélt  Novák Előd, de felszólal többek között Toroczkai László miniszterelnök-jelölt és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is. A fáklyákkal vonuló tömeget hagyományőrző jelmezbe öltözött lovasok vezették-írta a 444.

Budapest nem kér a gyűlölködésből!

Ma Horthy Miklós halálának közelgő évfordulója alkalmából szélsőjobboldali szervezetek és álellenzéki pártok felvonulással egybekötött erődemonstrációt szerveztek fővárosunkba, félelmet keltve ezzel a lakosság egy részében. Horthy Miklós kormányzósága alatt megkezdődött egy olyan autoriter rendszer kiépítése, amely a parlamentarizmus felszámolásához, mélyszegénységhez, megkülönböztetéshez, háborús pusztításhoz, majd több százezer honfitársunk halálba küldéséhez vezetett.
Elfogadhatatlannak tartom, hogy Horthy Miklós máig vitatott örökségét, politikai erők gyűlöletkeltésre használják, megzavarva ezzel Budapest békéjét. Köszönöm azok bátor kiállását, akik ma is felszólalnak a gyűlölködés ellen.  Írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Mit szólna ehhez… mondjuk Bartók Béla

„Az a közvetlen veszély forog fenn, hogy Magyarország is megadja magát ennek a rabló és gyilkos rendszernek. (…) Magyarországon sajnos a művelt keresztény emberek majdnem kizárólag a náci rendszernek hódolnak. Igazán szégyellem, hogy ebből az osztályból származom. (…) Tulajdonképpen az lenne a kötelességem, hogy kivándoroljak, ameddig még lehet.”

(1938. április. Bartók Béla levele bázeli hívének, mecénásának, Annie Müller-Widmann asszonynak)

Kapcsolódó

átver

Egy hozzászólás itt: “A fehér ló hosszú árnyéka – Szélsőjobbos emlékezés Horthy Miklósra

  • 2022.02.07 - 11:31
    Közvetlen hivatkozás

    Anno az ő vezetése alatt támadtuk meg a németek oldalán a Föld legnagyobb országát.A hiú reményekkel kecsegtető hadjárat százezres katonahalállal végződött és a Doni látogatást viszonozták is, amiből megszállás és kommunizmus lett hazánkban. És vannak ifjak akik ezt az emberkét dicsőitik… somorú!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.