Szereted a pizzát? – Hoztunk neked egy kevéssé ismert különleges és gyors receptet
Megosztás
Amerikában hosszú évtizedekig mindenki megbukott, aki pizzával akart piacra lépni. Az ok egyszerű volt: mindentől tartottak ami olasz , vagyis „digó” furfang lehet. Az első sikeres amerikai típusú pizzára, a Pizza Hut gyártására egészen 1958-ig várni kellett.
Amerikában hosszú évtizedekig mindenki megbukott, aki pizzával akart piacra lépni. Az ok egyszerű volt: mindentől tartottak ami olasz , vagyis „digó” furfang lehet. Az első sikeres amerikai típusú pizzára, a Pizza Hut gyártására egészen 1958-ig várni kellett.
Egy kis anekdota
Állítólag azért lett az első étterem Pizza Hut, mert a címfestő, akinek az volt a feladata, hogy elkészítse a bejárat fölé a feliratot, kicsit be volt csiccsentve, igy nem sikerült középre írnia és éppen három betűnyi hely volt az elcsúszás. Jött tehát a nagy ötlet: a kunyhót jelentő Hut. Az új étterem kezdetben olyan stílust viselt, mint az olasz kisvendéglők: kockás abrosz stb. A tulajok azonban hamar rájöttek, hogy ez a stílus többet visz, mint hoz és váltottak.
Hadd szóljon!
A pizza kedvelői rajongani fognak ezért a receptért, fenségesen finom, könnyen elkészíthető, nem olasz, hanem amerikai stílusú és nagyon különleges. Tetszés szerint tehetsz rá más felvágottat, vagy zöldségeket is.
Hozzávalók:
300 g élesztős tészta (fagyasztott is jó)
6 virsli
1 paprika
200 g sajt
1 tojás
1 paradicsom
olívabogyó
ketchup
majonéz
oregánó
bazsalikom
só
bors
Húzzunk bele!
Elkészítés:
A tésztát te magad is elkészítheted, de fagyasztott élesztős tésztát is vehetsz.
A tésztát nyújtsd lisztezett felületen ki kerek formájúra és tedd egy papírral kibélelt sütőformába.
A virsliket hosszában vágd ketté, majd széltében is vágd háromba, majd halmozd a tésztára úgy, hogy körbeérje, de a tészta szélei maradjanak üresek.
A tésztát hajtsd rá a virslikre és nyomkodd le, hogy ne nyíljon ki sütés közben.
A virslik közötti részt vágd be, majd minden virslit vágj ketté. Az így kapott darabkákat fordítsd meg, de légy óvatos, hogy a tészta el ne szakadjon. Így lesz virágszerű a pizza tészta.
A pizza közepét kend meg ketchuppal, majd halmozd rá a megmaradt virslidarabokat, tedd rá a paprikaszeleteket.
Szórd meg reszelt sajttal, fedd be a paradicsomkarikákkal és szórd rá a felaprított olajbogyót.
Tetszés szerint fűszerezd.
Újra szórj rá egy réteg sajtot és a majonézzel rácsozd be.
A pizza széleit kend be a felvert tojással.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.