A piacot a jelek szerint nem érdekli a novemberben átadott 15 milliárdos futballstadion, a város kormányzati támogatásban vagy a tao-rendszerben reménykedik, a kormánytól máris 250 millió forintos üzemeltetési segítséget kér.
[mnky_ads id=”3427"]
Ez a példa is mutatja: idehaza akár üzleti katasztrófához is vezethetnek az új stadionok.


nyugat.hu tudósítása szerint Puskás Tivadar polgármester a közgyűlésen úgy fogalmazott, hogy az üzemeltetésre tartós megoldást kell találni, de már december elsején is fel kell valakinek kapcsolni a villanyt a sportkomplexumban. Elhangzott az a javaslat is, hogy bízzák az üzemeltetést a Szombathelyi Sportiskola és Sportszolgáltató kft.-re, ám erről előzetesen senki sem tárgyalt az egyébként ugyancsak önkormányzati társasággal. Végül február végéig marad az üzemeltetés az építtetőnél, amelynek új vezetőt választottak.

Azt, hogy mennyibe kerül valójában a létesítmény üzemeltetése, pontosan senki sem tudja.

– Nem tudom mit aggódnak ezért a stadionért, azt még csak el tudom képzelni, hogy gyógyfürdőt vagy színházat bezárnak ebben az országban, de a foci örök, mint Viktor királysága – mondja Szombathelyen a látványos sportcentrum közelében, a Derkovits lakótelepen élő nyugdíjas.

Egy másik férfi, aki „egykori büszke vasutasként” mutatkozik be, kijelenti:

Még mindig jobb, ha stadionokra költik a pénzt, mintha szétszórnák Soros Gyuri bácsi füstös valagú arabjai között.

Senki nem jelentkezett a diósgyőri stadion üzemeltetésére sem – szúrta ki a 444 a Közbeszerzési Értesítőben. Azaz Miskolcon hasonló helyzet alakulhat ki, mint Szombathelyen. Nem csoda, hogy a vidéki városokban nem kapkodnak a működtetés lehetősége után:

nézők nélkül egyszerűen nem üzemeltethetők jelentős veszteség nélkül ezek az arénák. 

(Forrás: 24.hu)
[m[mnky_ads id=”4666"]r> [mnk[mnky_ads id=”4670"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét