Szombathelynek is beintettek, amikor segíteni akart - értse jól: magyarra fordítva Önnek, meg Önnek és mindenkinek! - Városi Kurír

Sorting by

×

Szombathelynek is beintettek, amikor segíteni akart – értse jól: magyarra fordítva Önnek, meg Önnek és mindenkinek!

A múlt héten jelentette be Nemény András polgármester, hogy az önkormányzat oltópontokat állít fel azért, hogy segítsék a háziorvosok munkáját. Ezzel Szombathely első lehetett volna az országban, ahol a regnáló nem teszi ki a lábát az ellen, hogy a helyi vezetők tegyék a dolgukat az ottlakók érdekében. De nem! A hatalom ez esetben is undorítóan kicsinyes politikai érdekét helyezte előtérbe.

Hirdetés

Nemény András közösségi oldalán jelentette be a kormánycokit

Mielőtt beidéznénk, azt fontos tudni, hogy nem az ellenzéknek tartott be a kormány, hanem a lakosoknak!

“Tisztelt Kormánymegbízott Úr! A mai napon több alkalommal kerestem telefonon Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként és a Védelmi Bizottság tagjaként.

Sajnos hiába.

Tegnapi telefonos megbeszélésünk alapján ma kellett volna a járási tisztifőorvosnak megtenni az új, általam kijelölt szombathelyi oltópontok bejárását. Ez sem történt meg sajnos. Pedig a működés megkezdése előtt az ő feladata az általa korábban meghatározott feltételek teljesülésének a megállapítása.

Amennyiben ezt a feladatát elmulasztja az késedelmet jelent, és ezzel veszélyezteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét.

Szombathely polgármestereként ezúton is kérem, hogy haladéktalanul végezzék el a feladatot a holnapi nap folyamán, hogy a következő két napban legyen lehetőségünk az oltandók értesítésére.

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A ránk bízott emberek életének védelmét semmilyen érdek nem írhatja felül. Nagyon remélem, hogy nem is fogja. Elnézést a késői üzenetért, de ha ezt most nem teszem meg, nem tudnék tiszta lelkiismerettel aludni.

Szép estét kívánok! Nemény András

Ezt az üzenetet küldtem tegnap este Harangozó Bertalan Kormánymegbízott Úrnak,

aki a Vas Megyei Vedelmi Bizottság elnöke, és a megyei oltási munkacsoport vezetője is egyben.

Sajnos Kormánymegbízott Úr, akivel az elmúlt egy évben napi telefonos kapcsolatban és korrekt munkaviszonyban voltunk, azóta sem veszi fel a telefont. Feltételezem, hogy nem a saját döntése alapján.

Ha nem történik meg az oltóhely bejárása, nem tudjuk időben értesíteni a beoltandókat, és a háziorvosok tájékoztatása alapján borul az oltási terv

Az oltóhelyek kijelölése Harangozó Úr levele alapján történt. Eszerint a polgármester joga, hogy a védekezés során átmeneti jelleggel döntsön “az élet védelméhez szükséges intézkedések” felől. A döntés a háziorvosok kérésére új oltópontok kialakítása volt. Ezzel segítjük a munkájukat és készülünk fel még időben a tömeges oltásokra. Éppen az állami oltások indulásakor tapasztalt problémákat akartuk megelőzni azzal, hogy a fokozatosan elindított oltópontokkal időben tapasztalatot szerezve a legjobb helyzetbe hozzuk az oltakozni akaró szombathelyieket a tömeges oltások indulásakor.

Csak remélni tudom, hogy semmilyen politikai érdek nem írja felül a ránk bízott emberek egészségének védelmét.

 

kiskunhalasi, járványkórház
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.