Kerítésen innenKiemelt hírek

Szűkített demokrácia Székesfehérváron?

Székesfehérvár

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Egy rossz kedvű székesfehérvári olvasónk jelentkezett portálunknál, nem érti ugyanis, miért zárják ki a helyi döntések véleményezéséből csak azért, mert nincs internet elérése. Történt ugyanis, hogy péntekig várja a városvezetés a helyi lakosok véleményét a napokban életbe lépetetett új helyi buszmenetrendről. A szavaztok alapján döntenek, hogy marad az új, vagy visszaállítják a régit.

“Miért fontosabb a városnak az internetezők véleménye, mint a talpasoké?”

“Tisztelt Fehérváriak! Látva, hogy 3 nap alatt mennyi és milyen kritika érte az új buszmenetrendet, úgy döntöttem, hogy nincs értelme a tesztüzem végéig várakozni, azonnal lehetővé teszem a szavazást az új menetrendről. Szeretném minél gyorsabban és számszerűen látni, mi a többségi vélemény, nem csak a kritikák mennyisége miatt, hanem tárgyuk, legfőképpen a munkába járást illető felvetések és problémák miatt is, melyek nem tűrnek halasztást. A szavazást követően, annak eredményét figyelembe véve megteszem a szükséges intézkedéseket. Szavazni a város honlapján lehet, ma (július 20-a, kedd) reggel 8 és július 23-a, péntek reggel 8 óra között. A szavazás: https://www.szekesfehervar.hu/buszmenetrendszavazas2021-00.”
-írja közösségi oldalán Cser-Palkovics László polgármester.
Székesfehérvár

Hallgassák meg a számítógép nélkülieket is!

Olvasónknak a bejegyzés utolsó mondatával van baja, mégpedig az, hogy miért nem biztosít a szavazáshoz egy telefonvonalat is a város, miért csak az internet tulajdonosok véleménye alapján akarnak dönteni.
Ő személy szerint, mint elmondta a telefonban, egy Székesfehérvár Tóvároson élő 82 éves asszony, akinek nagyban megnehezíti az életét az új mentrend, mert az rendben van, hogy az újdonság miatt még a buszvezetők is keverik a régi és az új menetrendet, de az már nem helyén való szerinte, hogy mostanában közel sem tud olyan könnyen eljutni a város egyik pontjáról a másikba mint eddig. Betelefonálónk arra kéri a polgármestert, hogy
hallgassák meg azok véleményét is, akik csak telefonon tudják elmondani azt.

 

székesfehérvár

About Author

Comments (1)

  1. Fürediné Kiefer Edit

    Igaza van az idős hölgynek, neki is fontos az új busz menetrend, neki csak telefonja van, bezzeg választási kampányban megtalálják őt, de az életét befolyásoló közlekedésnél már nem számít a véleménye, még jó, hogy most időben kiállt magáért.

Szólj hozzá!