Kerítésen innen

Terror ellen védve – a mentők is beszálltak a propagandába

Terror ellen védve - a mentők is beszálltak a propagandába

Az teljesen rendben lévő dolog, hogy az Országos Mentőszolgálat felkészül minden elképzelhető helyzet kezelésére. Az már kevésbé, hogy mindezt egy újságcikkben hozza az amúgy is felkorbácsolt, rettegés-közeli állapotba hozott lakosok tudomására.

Csak be ne bizonyítsák, hogy jogos a félelem!

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a Magyar Időknek adott interjút, amiben elmondta, hogy a magyar mentés példaértékű, maga az OMSZ pedig a tavaly elindult fejlesztésekkel stabil és kiszámítható egészségügyi szolgáltatóvá és munkahellyé vált.

Véleménye szerint elengedhetetlen a terrorfenyegetettség, a migráció vagy a megváltozott időjárási helyzet miatt határokon átnyúló együttműködés a visegrádi országok között. Hogy hogy jönnek a menekültek az időjárási viszontagságokkal egy mondatba, az nem világos.

A kérdések lehetőséget adtak az igazgatónak, hogy elmondja, hogy nőnek a bérek, jönnek az új autók, nő a munkavállalói létszám, mivel a bérek normalizálódni látszanak. Ez mind nagyon örvendetes. De miért van szükség a nagy nyilvánosság bevonásával arra utalni, hogy az OMSZ feladata úrrá lenni a szerencsére minket egyáltalán nem érintő terrorral való szembenézés?

Tavaly év végén 1,3 milliárd forintot kaptunk eszközbeszerzésre, valamint 1,9 milliárd forint fordítható eszközvásárlásra a 2018-as költségvetésből. Ebből defibrillátorokat, lélegeztetőgépeket és egyéb, a mentésben használatos eszközöket veszünk. Az új mentőautókkal, korszerű eszközökkel, modern felszereléssel és munkaruhában olyan jól képzett mentők vonulnak ki a betegekhez, amire mindannyian büszkék lehetünk majd.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Hurrá! Ha mázlink van, addig kihúzzuk akár féllábon is. A “terrorral fenyegetők” pedig jó, ha olvassák a kormánylapot, mert abból tudhatják, hogy nálunk nem érdemes “terrorfenyegetni”.

About Author

Szólj hozzá!