Tévez a börtönben bukott

Carlos Tévez bukott, ráadásul súlyosan meg is sérült a börtönben. A hír így, ilyen formában szó szerint igaz, csak éppen nem mint elítélt sérült meg, hanem mint focista. De hát hogyan került az argentin csatár a büntetés-végrehajtási intézménybe? Csak nem zárták be? Nem: pedig lenne miért, de egyelőre csak beszélőn járt ott, a féltestvérénél.

Pedig kár, ha a Sanghaj Senhua beperelné, meg is nyerné ellene az eljárást, ugyanis Tévez nagyon alaposan átverte őket. Csak hát a kínaiak békés emberek.

De Tévezék mindig zűrös család voltak. Maga Carlos nyilatkozta korábban, hogy ha nem vált volna belőle profi futballista, valószínűleg rács mögött végzi. Az öccse ott is végezte, éspedig nem a báty által favorizált csalás-szélhámosság úri vétkéért, hanem bizony azért, mert ki akart rabolni bűntársaival együtt egy páncélozott pénzszállítót, amely azonban fel is volt fegyverezve, így aztán nem rablás lett a nagy tervből, hanem tizenhat év, ami azért gombócból is sok.

Őt látogatta meg a csatár, és hát a börtön világa már csak olyan, hogy ha valakinek világklasszis futballista a testvére, elvárják tőle, hogy tegyen valamit a rabtársakért. És hát mit tud egy focista? Játszani. Így hát Tévez látogatásának a napjára szerveztek egy focimeccset a kaptárban – az elítélteknek nem tilos a sport, sőt – és megkérték, szálljon már be a mérkőzésbe.

Csak hát a börtöncsapat sem nem a Manchester United, sem nem a Boca Juniors. Az argentin Clarin című lap cikke szerint – erre hivatkozik a Mail és a Gazzetta.it is – nem ez volt minden idők legtisztább mérkőzése, kemény rugdosás ment végig. A Daily Mail azt írja, Tevez is kapott, megrúgták a vádliját, míg a Gazzetta szerint meghúzódott.

Lényeg, hogy sérülten tért vissza klubjához a válogatott-szünetben kapott pihenőről. Állítólag lehet, hogy egy hónapot is ki kell hagynia, de az biztos, hogy pár hetet mindenképp.

Hát kérem, aki korpa közé keveredik, lerúgják a disznók.

De azt azért nem hinném, hogy egyhamar újra beszélőre megy. Vagy ha megy is, játszani már nem fog a rosszfiúkkal.

Szele Tamás

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük